En stor styrelse i Odense giver et løft til biologistudiet, siger professor og institutleder, Marianne Holmer

- Det er helt fantastisk, siger Marianne Holmer. Hun er professor og leder af biologisk institut på Syddansk Universitet. Og så har hun lige fået at vide, at Miljøstyrelsen flytter til Odense med 440 arbejdspladser i forbindelse med regeringens udflytning af statslige arbejdspladser.

Det kan få uvurderlig betydning for Marianne Holmers institut, når en af af de rigtigt tunge specialiserede arbejdespladser nærmest flytter ind i baghaven.

- Det er rigtig godt for os. Vi har i forvejen rigtig meget samarbejde med Miljøstyrelsen her på biologisk Institut, og jeg tænker, vi vil kunne afsætte vores kandidater til job i Miljøstyrelsen.

Manglen på arbejdspladser for højt uddannede har ellers været et problem på Fyn.

- Vores biologer har svært ved at få job, og der er meget få miljøjob på Fyn. Da amterne blev nedlagt, forsvandt hele miljøområdet stort set. Miljøstyrelsen er en helt unik mulighed for at få nogle godt job tilbage på Fyn, siger Marianne Holmer.

Hun regner også med, at studernede vil blive knyttet til sådan en styrelse, så studiemiljøet også bliver mere relevant og spændende. Professor Holmer håber, at de nye muligheder vil føre til, at flere dygtige studerende søger mod Odense.

Biologisk Institut på Syddansk Universitet arbejder i forvejen sammen med Miljøstyrelsen på flere områder, og har to forskningsgrupper, der arbejder direkte sammen med styrelsen.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.