Det ligger fast, at en ny politiskole kommer til at ligge i Vejle - men først i 2020.S og DF står fast på, at der nu skal findes en midlertidig placering fra 2018.

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), havde egentlig på sin Facebook-profil for længst lovet, at han ikke mere ville blande sig i placeringen af en kommende politiskole. Men på dagen, hvor Folketingets finansudvalg skulle godkende købet af en grund til den kommende politiskole i Vejle, kunne han ikke holde sig tilbage.

- Man skal aldrig være for stor til at erkende en fejl. Dansk Folkeparti vil have tempo og en billig løsning. Lige nu får de langsommelighed og en dyr løsning, sagde han torsdag morgen.

Fire timer senere kom et enigt finansudvalg i Folketinget ud af et møde, hvor medlemmerne havde givet Bygningsstyrelsen accept til at bruge 35 millioner kroner i Vejle på en grund til en politiskole.

- Det var en ren ekspeditionsforretning. Intet har fået os til at ryste på hænderne, og vi står på mål for de aftaler, vi har indgået, sagde DF's finansordfører, Rene Christensen, til avisen Danmark.

Det er Dansk Folkeparti, der har været primus motor i at få regeringen til at fravige sin oprindelige beslutning om at placere politiskolen i Herning. Også selv om det betyder, at skolen i Vejle først bliver klar til at optage elever i 2020 i stedet for 2018.

- Det er slet ikke en streg i regningen for os, at skolen i Vejle ikke kan være klar i 2018. Det betyder bare, at vi skal finde en midlertidig placering, så der alligevel kan optages elever i 2018, siger Peter Kofod Poulsen, retsordfører for DF.

Og selv om der snakkes i krogene om, at den oplagte midlertidige placering er i forbindelse med den nuværende politiskole i Brøndby, slår DF det fast, at det aldrig kan komme på tale.

- Det ser jeg overhovedet ikke for mig. Politiskolen skal ligge i Vestdanmark - også den midlertidige. Om det så bliver i den ene eller anden ene af Jylland, tager jeg helt roligt. Her er tavlen visket fuldstændigt ren - bare det bliver Vestdanmark, siger Peter Kofod Poulsen.

Samme melding kommer fra Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Vi har lavet en aftale med regeringen. En aftale, som ikke handler om byggeri, men om at få nye og flere betjente uddannet i Vestdanmark fra 2018, og derfor har vi klar forventning til, at justitsministeren finder bygningerne til det. Vi kan ikke leve med, at det bliver i Brøndby, fordi det handler jo om, at vi skal udvide rekrutteringsgrundlaget for politiet. Vi skal have flere elever ind på skolen fra Sønderjylland, Vestjylland og længere oppe i Jylland, siger Trine Bramsen.

I al ærgrelsen over at blive overhalet inden om af Vejle er der stadig åbenhed i Herning for at kunne træde til med en midlertidig placering.

- Hvis vi bliver spurgt, skal vi nok svare - vi plejer jo at hjælpe mennesker, der har brug for det, så mon ikke vi finder ud af det, siger Johs. Poulsen (R), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Han er dog noget tvivlende over for visdommen i at placere en midlertidig politiskole i Vestdanmark af rent og skær princip.

- Det er jo bare grin og staffage for at aflede opmærksomheden fra en tåbelig beslutning ført igennem med Dansk Folkeparti i førersædet. Vi skulle nok have været klar med en politiskole i Herning i 2018, hvis man havde holdt sig til regeringens oprindelige beslutning. Men det vigtigste for DF er at bestemme - ikke hvad der er fagligt og sagligt. Det er dybt, dybt pinagtigt, siger Johs. Poulsen.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har ikke ønsket at udtale sig.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Bagenkoppere efter partileder-besøg: - Det er noget af det største næst efter dronningen

Bagenkoppere efter partileder-besøg: - Det er noget af det største næst efter dronningen

Mette Frederiksen besøger Bagenkop: Bedre chance for fondsmidler

Mette Frederiksen besøger Bagenkop: Bedre chance for fondsmidler

Svendborg bakker op om langelandsk politiskole

Svendborg bakker op om langelandsk politiskole