Middelfart får mest ud af udflytninger: Næsten dobbelt så mange nye job som Odense

Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) kan bryste sig af, at hans kommune har fået flere nye statslige arbejdspladser set i forhold til indbyggertal. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Middelfart får mest ud af udflytninger: Næsten dobbelt så mange nye job som Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Kommune er den store vinder i regeringens udflytningsplaner. Det er nemlig den af alle landets kommuner, der har fået flest nye arbejdspladser i forhold til indbyggertal. - Vores hårde arbejde har båret frugt, siger borgmesteren.

Der er god grund til at juble over regeringens udflytningsplaner i Middelfart. Den fynske kommune er nemlig det sted i landet, der står til at få flest nye arbejdspladser som følge af udflytningerne. I hvert fald i forhold til kommunens indbyggertal. Det viser en opgørelse, som Altinget har lavet.

Her fremgår det, at Middelfart får hele 68,78 nye statsjob per 10.000 indbyggere, hvilket er det højeste af alle kommuner. Og det vækker glæde i det nordvestfynske.

- Jeg har godt tænkt over, at vi måtte rangere højt, når man sammenligner med antallet af indbyggere i kommunen. Men jeg var ikke klar over, at vi faktisk ligger nummer ét på listen. Det er jeg selvfølgelig rigtig godt tilfreds med, siger borgmester i Middelfart Johannes Lundsfryd Jensen (S), der ser situationen som en kulmination på flere års arbejde.

- Der er jo ingenting, der kommer af sig selv, og vi har selvfølgelig også været meget opsøgende i vores arbejde med at trække de statslige arbejdspladser til kommunen. Vi har holdt en lang række møder på embedsmandsniveau for at vise, hvilke faciliteter vi kan tilbyde, og vi har arbejdet på den politiske front med at påvirke folketingspolitikerne til at have Middelfart i baghovedet, når udflytningsplanerne skulle lægges. Og det er jo dejligt, at det arbejde har båret frugt, siger han.

Ingen overraskelse

De 153 nye arbejdspladser, som ryger til Middelfart, kommer på grund af, at Gældstyrelsen får hovedsæde kommunen. Men selvom regeringen annoncerede de nye arbejdspladser som en del af den nylige udflytningsplan, så har det været længe undervejs.

- Der har været to bølger af udflytninger, og det her blev allerede besluttet i forbindelse med den første bølge, så vi har vidst det længe. I det seneste udspil har regeringen så forsøgt at tegne det fulde billede - altså både i forhold til første og anden runde, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Og det er altså ud fra dette samlede billede, at Middelfart løber med titlen som den kommune, der i forhold til antal indbyggere har fået flest nye arbejdspladser.

Udover Middelfart ligger også Odense Kommune og Svendborg Kommune godt til i opgørelsen med henholdvis 35,56 og 18,41 nye statsjob per 10.000 indbyggere. Det giver en 10.- og 19.-plads på listen.

Middelfart får mest ud af udflytninger: Næsten dobbelt så mange nye job som Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce