Michaels 13-årige søn blev kørt ned af flugtbilist: - Det ligger stadig i baghovedet hele tiden

13-årige Victor Bødker har fået det bedre, efter at han i starten af december blev ramt af en flugtbilist. Det fortæller faren Michael Bødker, som dog peger på, at sønnen stadig får flashbacks til ulykken. Arkivfoto: Jørgen Outzen

Michaels 13-årige søn blev kørt ned af flugtbilist: - Det ligger stadig i baghovedet hele tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det rammer både fysisk og psykisk, når flugtbilister stikker af fra ulykker og efterlader ofrene bag sig. 13-årige Victor Bødker fra Odense blev i starten af december påkørt på vej til skole og har siden haft svært ved at sove på grund af flashbacks til ulykken.

Det gav et stik i maven på Michael Bødker, da han tirsdag aften læste om den niårige dreng, der har pådraget sig flere brud på ben, hofte og skulder, efter at han blev ramt af en flugtbilist på Mølmarksvej i Svendborg.

Det er nemlig ikke mere end et par måneder siden, at Michael Bødkers egen søn blev ramt af en flugtbilist og slæbt 50 meter på kølerhjelmen, da han var på vej til Søhusskolen i Stige.

13-årige Victor Bødker blev efterfølgende indlagt på OUH, men slap med nogle gevaldige knubs og blev siden udskrevet med strenge ordre om ikke at lave noget fysisk frem til for ganske nylig.

Et stykke tid efter ulykken begyndte tankerne om ulykken dog at rumstere hos Victor Bødker.

- Han kunne ikke falde i søvn, fordi han hele tiden fik en masse flashbacks til, hvad der var sket. De kom voldsomt, hver eneste gang at han skulle sove. Det har jo været en traumatisk oplevelse. Psykologen sammenligner det med nogle af de symptomer, som nogle soldater får, når de kommer hjem fra krig, siger Michael Bødker, der peger på, at Victor har det okay i dag og at han stadig får hjælp af en psykolog:

- Han er begyndt at sove bedre, men der er stadigvæk tidspunkter, hvor tingene begynder at myldre frem. Det er ikke så længe siden, at der var en aften, hvor han pludseligt sagde, at han kunne huske det hele. Det var første gang, at han sådan for alvor satte ord på, hvad oplevelsen havde gjort ved ham.

Mange sager bliver aldrig opklaret
Forsikringsbranchen udbetaler erstatninger i sager, hvor politiet ikke finder de bilister, der flygter fra ulykkerne.

Forsikring & Pension har derfor tal for antallet af sager, hvor politiet ikke har fundet flugtbilisten.

Seneste tal er fra 2016, hvor der var 234 sager med ukendte flugtbilister.

Og fra 2010 til 2015 har der været henholdsvis 222, 193, 228, 200, 190 og 191 sager.

Op på cyklen igen

Victor Bødker cykler i dag i skole sammen med nogle af sine klassekammerater, som har været en stor støtte for ham.

Oplevelsen sidder dog stadig i ham.

- Han cyklede for første gang igen mellem jul og nytår på en kort tur til købmanden. Det var den værste cykeltur, han har haft. Hver gang, han hørte en bil, stoppede han og kiggede på den: "Kører den mig nu ned?". Det ligger i baghovedet hele tiden, når han hører en bil: "Hvad sker der så?", siger Michael Bødker.

Ældre mand er stadig sigtet

I sagen fra Stige fandt politiet hurtigt frem til en 73-årig mand fra Odense, som i dag er sigtet for at have kørt Victor Bødker ned. Sagen har endnu ikke været for retten og den sigtede har nægtet sig skyldig, selvom hans bil er sat i forbindelse med ulykken og forsikringsselskabet har accepteret at betale for skaderne.

Og det har stillet familien Bødker i en svær situation.

- Vi har ikke kunnet tilgive nogen mennesker, så længe at der ikke er nogen, der har taget ansvaret. Det har været det sværeste ved det, siger Michael Bødker, der peger på vigtigheden af at få talt om den voldsomme oplevelse.

- Vi har været åbne omkring tingene hele vejen igennem - også over for Victor. Vi har brugt rigtigt meget tid på at snakke sammen uden at lægge fingre imellem. Vi har også talt om, hvor galt det kunne være gået. Det er vigtigt, at man ikke går ind i sig selv og går rundt med sine egne tanker, siger han.

Michaels 13-årige søn blev kørt ned af flugtbilist: - Det ligger stadig i baghovedet hele tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce