Mette Bock tavs efter deadline for medieforlig

Kulturminister Mette Bock (LA) meddelte rød blok, at de tirsdag klokken 18 skulle melde tilbage, om de kunne acceptere rammen for økonomien for de næste års mediepolitik. Da tidsfristen er overskredet, har ministeren ingen kommentarer til de svar, hun har modtaget.

Mette Bock tavs efter deadline for medieforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre partier afviser at acceptere regeringens økonomiske ramme for medieforlig, mens S og SF ikke har svaret.

Inden tirsdag klokken 18 skal I melde tilbage, om I kan acceptere den økonomiske ramme for de kommende års mediepolitik.

Den besked fik forhandlerne fra partierne i rød blok mandag af kulturminister Mette Bock (LA).

Men tirsdag aften, efter at tidsfristen er udløbet, har kulturministeren ingen kommentarer til de svar, der er indløbet.

Det oplyser Kulturministeriets pressefunktion.

Enhedslisten, Radikale og Alternativet har i en fælles udtalelse afvist at acceptere ministerens ramme. S og SF har undladt at give et klart svar inden ministerens tidsfrist.

- Vi har ikke tænkt os at acceptere sådan en form for revolverpolitik, sagde SF-formand Pia Olsen Dyhr tirsdag eftermiddag.

- Så må regeringen smide os ud, hvis det er det, de vil, lød det fra SF-formanden.

Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, oplyste ligeledes tirsdag eftermiddag, at partiet fører parallelle forhandlinger med finansminister Kristian Jensen (V).

- For os er det vigtigere at undersøge mulighederne for et bredt medieforlig til bunds, end det er at overholde en rigid deadline, sagde Mogens Jensen.

Ifølge Naser Khader, der er medieordfører for De Konservative, er der stadig planlagt møde i forhandlingerne onsdag trods tilbagemeldingerne.

- Jeg mener, at vi skal komme i gang med forhandlingerne ved det møde, der er sat, uanset om S melder tilbage eller ej, siger han.

Han er frustreret over, at forhandlingerne ikke er kommet længere, end de er. Det begynder at haste, mener Khader.

- Vi har skabt usikkerhed i mediedanmark. De områder, der har fået at vide, at de skal spare, de skal begynde at planlægge og komme i gang.

- Der skal lovgivning på plads, sådan at det hele kan træde i kraft 1. januar. Jeg synes, at vi har spildt for meget tid på at vente, siger han.

Mette Bock tavs efter deadline for medieforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce