Mette Bock efter protestbrev fra 35 borgmestre: Har vi egentlig landsdækkende medier?

Kulturminister Mette Bock (LA) lytter til de 35 borgmestre, men vil samtidig ikke bryde armslængdeprincippet om, at politikerne ikke blander sig i detailplanlægningen på bl.a. DR og TV 2. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Mette Bock efter protestbrev fra 35 borgmestre: Har vi egentlig landsdækkende medier?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturminister Mette Bock forstår 35 borgmestres opråb om skævhed i mediedækningen. Hun vil nu undersøge, om hun kan stille mere præcise krav til public servicemedierne.

Kulturminister Mette Bock (LA) skal i starten af næste år sammen med Folketingets partier fastlægge rammer for finansieringen af DR, TV 2's regioner og mediestøtten i et nyt medieforlig. 35 borgmestres åbne brev til ministeren om, hvad de ser som en skævhed i landsdækkende mediers behandling af landets mindre kommuner, skal ses i det lys - at de vil sikre sig, at hun husker dem, når hun forhandler et forlig på plads.

- Jeg kan sagtens forstå borgmestrenes bekymring og deres opfordringer, fordi jeg mener også, at hele Danmark skal afspejles bedre i medierne. Sagen er bare, at det kan jeg som minister ikke gøre meget ved, fordi vi har en fri presse, der kan prioritere, som den vil. Politikere skal ikke kunne diktere medierne.

- Men du mener, at de har en pointe, når de skriver, at der er en geografisk skævhed i nyhedsdækningen i landsmedier?

- Ja, men hvor mange landsdækkende medier har vi egentlig? Dagblade som Politiken og Berlingske siger, at de er landsdækkende, men er de egentlig det? Hvis de virkelig gerne ville være landsdækkende, kunne de bare prioritere anderledes.

- Borgmestrene skriver, at virkeligheden i de landsdækkende nyhedsudsendelser ikke er den virkelighed, borgerne i landdistrikterne oplever. Har de ret i det?

- Jeg synes, det er en meget generaliserende tilgang. Jeg undrer mig da også nogle gange, men det betyder ikke, at jeg generelt vil sige, at billedet er forkert. Men det er klart, at når man har sine øjne og ører ude i landet, så ser man Danmark på en anden måde, end man gør i København.

- Kan du gøre noget for de 35 borgmestre i de kommende medieforhandlinger?

- Når vi laver public service-kontrakter med DR og TV 2's regioner, stiller vi nogle krav. Vi kan gøre de krav mere specifikke og præcise, men de må ikke blive så specifikke, at vi knægter armslængdeprincippet. Personligt kan jeg godt ønske mig, at de afspejler landet bedre, og det må vi kigge på i forhandlingerne.

- De vil gerne have dig til at flytte nogle journalistarbejdspladser fra København til de mindre byer. Kan du hjælpe med det?

- Jeg er mere optaget af, at der kommer en bedre afspejling af, hvad der foregår i Danmark, end jeg er af, hvor nogle bor og arbejder. Det er beslutninger der hører til i mediernes ledelse. Vi skal sammen løse opgaven, der går ud på at beskrive Danmark, som det er. Og her vil jeg meget gerne se på, om vi som politikere kan gøre public service-kontrakterne bedre. Vi skal bare holde tungen lige i munden. Vi politikere skal ikke ind og agere ledelse i nogle medier.

Mette Bock efter protestbrev fra 35 borgmestre: Har vi egentlig landsdækkende medier?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce