Meteorolog: Den er næsten hjemme

De fleste steder er det hvidt. Men om det bliver rigtig hvid jul, hvor 90 procent af landet er dækket af sne, ved DMI endnu ikke.
Foto: Robert Wengler/arkiv

Meteorolog: Den er næsten hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først når målinger fra hele landet kommer ind, kan det slås fast, om 2009 blev en hvid jul. Varmegraderne tærer hårdt på sneen - men kulden vender tilbage.

Der vil gå nogle dage, inden det officielt kan slås fast, om julen 2009 i Danmark blev hvid. Meteorolog hos DMI Lars Henriksen siger, at den måske næsten er hjemme - der ligger fortsat meget sne, selv om varmegraderne tærer hårdt på det, og får det til at smelte.

- Vi kan først med sikkerhed sige noget om det, når målingerne fra hele landet kommer ind og bliver bearbejdet. Det sker først om nogle dage, siger Lars Henriksen.

Kravet til en landsdækkende hvis jul er, at 90 procent af landet skal være dækket af en halv centimeter sne. Indtil da er der ikke andet at gøre end at kigge ud af vinduet. Men kulden vil vende tilbage efter den kortvarige mildning i vejret i juledagene.

- Som det ser ud nu, vil kulden vende tilbage efter weekenden henad tirsdag og onsdag med frostgrader om natten på omkring 3-4 grader, måske senere på ugen også ned til 7-8 grader og en nordlig tør vind, siger Lars Henriksen.

Danskerne kan dog se frem til mere nedbør juledag. I Nord- og Vestjylland vil det falde som sne eller slud, mens nedbøren kommer som regn i resten af landet.

Meteorolog: Den er næsten hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce