Mere politisk pres på Stevns Klint


Mere politisk pres på Stevns Klint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Også Socialdemokraternes medlem af Naturklagenævnet bekræfter nu, at der blev udøvet politisk pres fra Venstre og Dansk Folkeparti for at få forhindret fredningen af en vandresti langs Stevns Klint.

- Jeg kan i hvert fald ikke modsige det. Det var sådan, jeg opfattede det, ja. Det var den lovgivende og dømmende magt, der pludselig kom i karambolage, og derfor gav vi udtryk for, at det ikke var så smart, siger Socialdemokraternes afgående medlem af nævnet, Peter Christensen, til Ritzau.

Dermed støtter han Jens Steffensen og Leif Hermann, der er udpeget af henholdsvis Kristendemokraterne og SF. De har samstemmende fortalt DR-programmet Orientering, at Venstres folketingsmedlem Jens Vibjerg sammen med Ole Pilgaard Andersen, som er udpeget af Dansk Folkeparti, åbenlyst anvendte hård pression for at få omstødt fredningen, der i første omgang blev vedtaget med stemmerne 5 mod 4. Venstre og DF truede angiveligt med "politiske konsekvenser for nævnets eksistens", hvis beslutningen blev opretholdt.

Vender rundt

Dagen efter var Naturklagenævnets viceformand, Per Schou Christiansen, vendt 180 grader, og dermed bortfaldt fredningen, der havde varet i 24 timer, da hans stemme var den afgørende.

Peter Christensen, som er tidligere folketingsmedlem for S, erindrer ikke den nøjagtige ordlyd fra den ophidsede debat i Naturklagenævnets bus efter besigtigelsen på Stevns Klint.

- Men der lå i det, at det måtte give konsekvenser, hvis vi lavede den afgørelse, der var på bordet. Det er første gang, jeg har oplevet den slags i nævnet, og jeg kunne godt have undværet det. Det var sidste møde, jeg var med til, og det var en lidt trist afsked, for det har fungeret fint i de fire år, jeg har været medlem, siger Peter Christensen til Ritzaus Bureau.

Mere politisk pres på Stevns Klint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce