Mere kage næste år: 2017 gik i kage for Kirsten Thur


Mere kage næste år: 2017 gik i kage for Kirsten Thur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke, fordi Kirsten Thur plejer at leve et forsigtigt eller anonymt liv. Hun kommer fra en cirkusfamilie, hun rejser og danser, og hun er passioneret ejer af en Folkevogn-boble, som hun selv har sat i stand.

Alligevel blev 2017 ganske ekstraordinært. Hendes deltagelse i Den Store Bagedyst betød, at alle pludselig kendte den 22-årige energibombe fra Svindinge på Østfyn. Og den opmærksomhed er hun ikke ked af:

- Jeg synes faktisk bare, det er hyggeligt og rart, at folk genkender mig og siger hej til mig og snakker med mig, som om de kender mig. Det gør de på en måde også, for jeg var mig selv i bagedysten, så den pige, folk har oplevet i fjernsynet, er den, jeg er. Jeg spiller ikke roller, siger hun.

Hun bor nu i Brønshøj og arbejder på Vaffelbageriet i Københavns Tivoli, hvor folk tit kontakter hende.

- Jeg er overrasket over alle de små detaljer, folk har lagt mærke til fra bagedysten, når de spørger, hvordan jeg gjorde ved en eller anden kage, hvor en proces ikke blev vist på tv. Eller når de spørger til mine kjoler eller roser de sko, jeg havde på, siger hun.

Folk snakker med mig, som om de kender mig. Det gør de på en måde også.
Kirsten Thur, finalist i Den Store Bagedyst
20/1 - 2017
20. januar var der første audtion til Den Store Bagedyst, og for Kirsten Thur fra Svindinge på Sydfyn var det startskuddet til et år, der gik helt i kage. Hun bragede igennem med fuld kulør på både humør og kjoler, og det kulminerede med finalen den 29. november foran 1.188.0000 seere. Finalekagen var et folkevognsrugbrød, men sejr blev det ikke til. Den gik til Andrea Søllested.

- Spørg lige først

Kirsten Thur husker især, da en frysende pige sammen med sin familie nærmest blev helt ude af sig selv, da hun fik øje på Kirsten fra bagedysten i vaffelboden.

- Hun var vel otte år og var bare så glad. Vi snakkede , og familien tog billeder af os sammen. Bagefter sagde hendes mor og far, at de kunne have sparet tour-passet, for det her var hele Tivoli-turen værd for deres datter. Det var da sødt, siger Kirsten Thur.

Derimod er hun ikke så glad for, når nogen sniger sig til at tage billeder af hende uden at spørge.

- Det synes jeg er lidt respektløst. De kan jo bare spørge, så siger jeg ja. Og er det ikke sjovere, at de får et billede, hvor de selv er med på, spørger hun.

- Skal kunne rumme stress

Men det positive ved bagedysten og ved at være kendt overtrumfer små irraitationsmomenter, og Kirsten Thur har fået rigtig meget ud af sin deltagelse:

- Først og fremmest har jeg fået en masse nye venner og kontakter ved at være med. Både de andre deltagere, dommerne og kamerafolkene, siger hun.

Kirsten Thur har også lært meget af de højintensive minutter og timer, der går forud, inden dommeren siger: Træd væk fra jeres mesterværk.

- Det kan faktisk gå galt, og man skal kunne rumme et enormt stressniveau og samtidig bevare roen. Det er noget, jeg også kan bruge i livets andre faser, siger hun.

Og så er der det rent håndværksmæssige, hvor Kirsten Thur også har udviklet sig hurtigt.

- Det er kun tre år siden, jeg begyndte at bage, og jeg har lært så sindssygt meget på rekordtid. Jeg er kun 22, men jeg føler mig snart som en på 30.

Kirsten Thur har været hemmelighedsfuld omkring sin fremtid, og det er hun sådan set stadig, men nu løfter hun dog lidt af sløret:

- 2018 bliver et år med masser af kage. Jeg kommer til at lave en del mere kage, end jeg har gjort i 2017, regner jeg med.

Mere vil hun ikke sige nu, men hun bekræfter, at kagerne ikke bare bliver en hobby men en indtægtskilde i det nye år.

Først skal hun sammen med sin kæreste til New Zealand hele januar, og når de kommer hjem i februar, er hun klar til at fortælle, hvad der nu skal ske.

Mere kage næste år: 2017 gik i kage for Kirsten Thur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce