Mere gift i frugt og grønt


Mere gift i frugt og grønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Andelen af stikprøver, der har et indhold af sprøjtegift over de tilladte grænseværdier, er ifølge en ny EU rapport steget med 50 pct. siden 1996, skriver Grøn Information.

I 2000 var det således ca. tre pct. af alle stikprøver, der havde et indhold af giftrester over de tilladte grænseværdier. I gennemsnit viser hver tredje stikprøve, taget på frisk frugt og grønt, rester af sprøjtemidler.

Grænseværdierne for hvor meget sprøjtegift, der må være i frugt og grønt, fastsættes ud fra såkaldt "god landbrugsmæssig praksis". Populært sagt betyder det, at man regner baglæns. Først ser man på, hvor lidt sprøjtemiddel, der skal bruges for at bekæmpe den skadevolder, der truer produktionen.

Dernæst undersøger man, hvor mange giftrester dette forbrug medfører i afgrøderne. Sideløbende hermed foretages en sundhedsmæssig vurdering. Viser denne vurdering, at der kan være sundhedsmæssige problemer, bliver sprøjtemidlet ikke godkendt.

Vurderer man, at der ikke vil være sundhedsmæssige problemer, fastsættes grænseværdien ud fra det niveau, der blev lagt på baggrund af den "gode landbrugsmæssige praksis", skriver Grøn Information.

Mere gift i frugt og grønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce