Mere fart på sager om svindel og voldtægt

Politiopbud foran Københavns byret.
Foto: Jens Dige/POLFOTO/arkiv

Mere fart på sager om svindel og voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sager om økonomisk kriminalitet er et "nødlidende område", erkender Rigsadvokaten.

Det halter med at få ekspederet straffesager om svindel og voldtægt hurtigt nok, og derfor skal anklagerne gøre en særligt indsats for at få tempoet i vejret.

De to typer af sager er udpeget som fokusområder i 2010 af landets øverste anklager, Rigsadvokaten.

- De er ikke nogen hemmelighed, at det er et nødlidende område, siger statsadvokat Jesper Hjortenberg på Rigsadvokatens kontor for sager om økonomisk kriminalitet.

Flere initiativer skal rette op på situationen. Når politiet indleder en efterforskning om skyldnersvig, bedrageri og mandatsvig, skal der for eksempel lægges planer for, hvornår de forskellige trin i processen skal være overstået.

- Der har været et produktionstab i forhold til 2006, og det skal vi rette op på, siger Jesper Hjortenberg med henvisning til det sidste år før politireformen.

Også voldtægtssager fortjener en bedre behandling.

- Det har ligget lidt tungt med at leve op til målsætningerne om sagsbehandlingstiden, siger Hjortenberg om denne type af sager.

Desuden har anklagemyndigheden udvalgt et tredje emne, som skal have større opmærksomhed, når de regionale statsadvokater fører tilsyn med de 12 politikredse.

- Det drejer sig om, hvordan vi kommunikerer til borgere, når en sag sluttes uden en sigtelse, forklarer Jesper Hjortenberg.

- Vores afgørelse om at slutte en sag kan sagtens være helt rigtig, men det er ikke altid, at anmeldere og forurettede får en særlig god besked, siger han.

Mere fart på sager om svindel og voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce