Log ind

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

  • Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik
    Foto taget i Bruxelles tirsdag aften efter eksplosionerne ved Zaventem-lufthavnen og Maelbeek-metrostationen.
  • Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik
    Foto taget i Bruxelles tirsdag aften efter eksplosionerne ved Zaventem-lufthavnen og Maelbeek-metrostationen.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret

Godmorgen og velkommen til onsdagens fynske nyhedsoverblik.

Det er dagen derpå i Bruxelles. To eksplosioner ramte i går morges Zaventem-lufthavnen og halvanden time senere ramte endnu en eksplosion Maelbeek-metrostation.

Ifølge de seneste tal er antallet af døde oppe på 34 og antallet af sårede opgøres til at være på omkring 250.

Islamisk Stat tager i en erklæring til et islamistisk medie ansvar for to bombeangreb i Bruxelles. De belgiske myndigheder har offentliggjort et foto fra overvågningsvideo i lufthavnen, hvor en af gerningsmændene formodes at være på.

Læs mere her: Få overblikket: Her er seneste nyt fra Bruxelles

Alex Ahrendtsen takker af i Odense byråd

Og så til Odense-politik, hvor Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen siger farvel og tak. Han meddeler, at han ikke stiller op til kommunalvalget i 2017. I stedet vil han koncentrere sig om Folketinget, hvor han har været i fire år.

- Jeg skal ikke skjule, at det er med vemod, at jeg har besluttet at stoppe. der er imidlertid så mange gode, unge kræfter i Dansk Folkeparti i Odense, at jeg efter til den tid 12 år som byrådsmedlem ikke vil stå i vejen for dem, siger han.

Læs mere her: Alex Ahrendtsen stopper i Odense byråd

Skoleforældre vrede over uddeling af biblier

Forældre til elever på Sanderumskolen i Odense er godt trætte af, at organisationen Gideonitterne uddeler bibler uden for skolen mod skolens ønske. Det skete i mandags.

Tidligere har der været en aftale om, at Gideonitterne måtte udlevere en udgave af Det Nye Testamente. Men skolebestyrelsen har besluttet, at man ikke længere ønsker, at der gives bibler ud på skolen.

Mogens Andersen fra Gideonitternes fynske gruppe vil nu overveje, om de i fremtiden skal udlevere bibler foran skoler, hvis ikke de bliver inviteret indenfor.

Læs mere her: Uetisk: Uddeling af bibler på skole vækker vrede

Underskud for folkeskolerne i Middelfart Kommune

Fra en skole i Odense til skolerne i Middelfart. Kommunens 11 folkeskoler havde i 2015 et negativt regnskabsresultat på minus 6,5 millioner. Størstedelen af folkeskolerne havde underskud, og især Strib Skole skiller sig ud med et underskud på 3,1 kroner.

- Vi kan se, at man simpelthen ikke har fået lavet de besparelser på især personale i SFO'en, som der skulle til nu, hvor der er kommet lektiecafé, og tiden i SFO er kortere. Så der har været en overnomering, siger skolechef Pia Werborg om grunden til det store underskud.

Læs mere her: Kæmpe underskud på Strib Skole i 2015

      Regler for kommentarer
{nocache:de33fe3237cdf1ef829888ab1b39ddb5#0}