Godmorgen og velkommen til onsdagens nyhedsoverblik.

De ansatte på fødeafdelingen i Svendborg er nervøse for, hvad der vil ske, hvis fødeafdelingen flyttes fra Svendborg til Odense fem år før tid og at de 14 fødestuer, der i dag er på Fyn, reduceres til 10.

Det skriver de i et høringssvar til Region Syddanmark, hvor de især påpeger, at lukkede fødeafdelinger ikke vil hjælpe på den flaskehals, Odense fødeafdeling allerede oplever i dag.

- Dette vurderes på flere områder at kunne påvirke kvaliteten negativt, skriver de.

Læs mere her: Høringssvar: Ansatte på fødeafdeling frygter færre fødestuer

Middelfart Kommune kritiseres af Datatilsynet

Vi fortsætter nordvest på, hvor Middelfart Kommune kritiseres af Datatilsynet, der siger at "der er tale om særdeles kritisable overtrædelser af persondataloven og sikkerhedsbekendtgørelsen".

Det sker efter, at det i oktober 2015 kom frem, at man udefra kunne finde følsomme oplysninger om beboere og ansatte på bostedet Vestbo. Inden 2. maj skal Middelfart Kommune komme med en redegørelse, der fortæller, om de tiltag, Kommunen sidenhen har taget for at stramme op på sikkerheden er blevet gennemført.

Læs mere her: Særdeles kritisabelt: Middelfart Kommune brød loven

Tiltalt stedfar næster sig skyldig i voldtægt af steddatter

I dag fortsætter retssagen mod den 45-årige mand, der er tiltalt for flere gange at have seksuelt misbrugt sin 12-årige steddatter fra juli 2013 til december 2015. Tirsdag nægtede han sig skyldig og sagde, at han var rystet over beskyldningerne. Retssagen fortsætter i dag og i morgen torsdag.

Læs mere her: Tiltalt for voldtægt af steddatter: - Jeg er rystet

Trump og Hillary i front

Donald Trump og Hillary Clinton ser forsat ud til at have førertrøjerne i at blive henholdsvis Republikanernes og Demokraternes præsidentkandidater. Da der blev holdt primærvalg natten til onsdag dansk tid vandt Clinton alle fem delstater, mens Trump vandt fire ud af fem.

Læs mere her: Clinton triumf: Vinder fem ud af fem

Mary i fynsk selskab

Vi slutter nyhedsoverblikket med et royalt besøg i Odense i går, hvor Kronprinsesse Mary besøgte Mødregruppen. Her fik hun sig blandt andet en snak med Sissi Dahl, der er blevet hjulpet af mødregruppen.

Kronprinsessen havde en travl dag, for hun skulle tilbage til København og deltage i fest på Christiansborg Slot med 300 danske profiler indenfor sport og kunst. Heriblandt den fynske speedway-kører Nicki Pedersen.

Se billederne: Da Mary kom til Odense