Godmorgen og velkommen til dit fynske nyhedsoverblik.

Det halter med solidariteten mellem de fynske kommuner. Det konkluderer Fyens Stiftstidende efter en gennemlæsning af kommunernes høringssvar til Region Syddanmarks spareplan på sundhedsområdet, hvor sygehusene i Nyborg og Middelfart foreslås lukket, mens to centrale funktioner - fødeafdelingen er en af dem - foreslås nedlagt på Svendborg Sygehus.

Hverken Svendborg, Nyborg eller Middelfart værdiger hinandens udfordringer et eneste ord i deres høringssvar, men fokuserer alene på deres egne borgere og arbejdspladser, konstaterer avisen.


Læs mere her: Hver borgmester vil redde sit sygehus

Sejr og sejr

Det er dagen derpå for to positive fynske idrætspræstationer. OB tog endnu en sejr i Superligaen med 3-1 over FC Nordsjælland hjemme på Trefor Park og nærmer sig muligheden for at spille med om medaljer - du kan høre SportFyns vurdering af OB's indsats her.

Og i Herning bragte Odense Bulldogs sig foran med 3-2 i kvartfinaleserien i ishockeyligaens slutspil efter sejr på 2-1 over Herning Blue Fox. Med yderligere en sejr er holdet i semifinalen.

Læs mere her: Mitchell-magi giver Bulldogs matchpuck

Retssag kan endelig begynde

Og så er det er dagen, hvor en længe ventet retssag omsider går i gang. Den fynske pantebrevsspekulant René Müller er tiltalt for skyldnersvig og underslæb i forbindelse med en stor ejendomshandel i København i 2007.

René Müller var en af hovedpersonerne i det, som er blevet døbt "det store ejendomsspil", hvor en kreds af personer i årene op til finanskrisen handlede og byttede ejendomme med hinanden til stadig højere priser. Handlerne fik de finansieret af lånevillige banker.

Sagen skulle være begyndt ved Retten i Odense i januar, men blev udsat på grund af sygdom. Du kan følge sagen på Fyens.dk.

Læs mere her: René Müller nægter sig skyldig

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent