Godmorgen og velkommen til torsdag morgens nyhedsoverblik.

De fynske borgmestre er godt trætte af, at Folketinget bestemmer, hvad kommunernes penge skal bruges på. Kommunerne mener, at de selv skal bestemme, om de penge, som kommunerne får ind i kommuneskat, skal bruges på skoler, ældre eller noget tredje.

Det er budskabet fra en række fynske borgmestre, når de i dag sammen med landets øvrige borgmestre skal til kommunalt årsmøde i Aalborg.

Til næste år skal de ti fynske kommuner i alt aflevere 197 millioner til statskassen - det der kaldes omprioriteringsbidrag, hvor kommunerne årligt skal aflevere en procent af kommunekassens penge til staten.

Læs mere her: Fynske borgmestre: Hold fingrene fra kommunale kroner

Rambuktyve fik dom på to års fængsel

Vi fortsætter til Ringe, hvor de to rambuktyve, der i december bragede ind i Danske Bank-bygningen med en gummiged og stak af med 1,1 millioner kroner i en hæveautomat, nu har fået deres dom.

De på mænd på 36 og 47 år kan se frem til en fængselsstraf på to år og tre måneder og to år. Derudover er der et erstatningskrav på omkring en million kroner for de skader på bygninger, tyveriet medførte. De erkendte sig begge skyldige og modtog dommen.

Læs mere her: Rambuktyve sendt to år i fængsel med millionkrav

Ny ordning skal droppe modtagerklasser

I Odense prøver de nu en ny måde at modtage flygtningebørn i skolerne. Brødrene Mohannad Shreedy på syv og Kosai Shreedy på ti er ikke startet i en modtagerklasse - i stedet starter de direkte i 0.a og 3.a på Kroggårdsskolen.

Ordningen kaldes modtager-flex og er det helt rigtige at gøre, mener skoleleder Mogens Falk.

- På den måde får børnene et tilhørsforhold til de andre børn, der bor i samme lokalområde, og ved bare at kaste sig ud i at lege sammen følger sproget med, siger han.

Læs mere her: Syriske brødre er startet direkte i 0.a og 3.a

Bios-chef fyret

Vi slutter i Region Syddanmark, hvor HR-chef i Bios Jan Christian Klampe er blevet opsagt. Det blev han i mandags efter flere måneders uro blandt redderne på grund af rod i lønudbetalinger.

Grunden til fyringen vil hverken Jan Christian Klampe eller Bios kommentere på.

Efter måneders uro: Bios-chef får sparket