Godmorgen og velkommen til tirsdagens nyhedsoverblik.

I går mandag udnævnte statsminister Lars Løkke Rasmussen ny miljø- og fødevareminister, efter at Eva Kjer Hansen trak sig tilbage. Ham der skal overtage ministerstolen, er Esben Lunde Larsen.

For at Lars Løkke Rasmussen kan få kabalen til at gå op, hentes Ulla Tørnæs hjem fra Bruxelles og overtager pladsen som uddannelses- og forskningsminister.

Formanden for de fynske landmænd i landboforeningen Centrovice, Niels Rasmussen, er ikke helt tilfreds med udskiftningen. Han så hellere, at Eva Kjer Hansen havde beholdt ministerposten.

Læs mere her: Ny minister: Esben Lunde får Eva Kjers kontor

Kriseramt virksomhed investerer for overlevelse

Vi fortsætter til Odense, hvor koncernen H.J. Hansen igen har et meget stort underskud - et minus på 37 millioner kroner før skat endte regnskabsåret 2014-2015 med. I løbet af de seneste fire regnskabsår har virksomheden tabt 87 millioner kroner.

Men direktør for H.J. Hansen Genvinding Torben Nørgaard Hansen er optimistisk og har investeret mere end 24 millioner kroner for at gøre minus til plus.

Læs mere her: Kriseramt: HJ Hansen sparer, fyrer og investerer

Influenzaen er over os

Mange danskere går i disse dage og er snottede og influenzaramte. Det er nemlig højsæson for influenza, og ekstra slem er det i år i forhold til de tidligere år. Især er det børnene, der bliver ramt. Det kan mærkes hos vagtlægerne, der har ekstra bemanding på. Overlæge ved Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, mener, at influenzaen vil toppe inden for en uges tid.

Læs mere her: Ekspert: Influenza topper inden for en uge

12.000 flere til Syddanmark i 2020

I Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har man et mål om, at flere skal bo og arbejde i regionen. I 2020 skal der være 12.000 flere for at være helt nøjagtig.

Sådan lyder planen for den nye vækst- og udviklingsstrategi for Region Syddanmark. Målet skal nås ved at gøre regionen mere aktiv, produktiv og attraktiv.

Læs mere her: Regionen indleder charmeoffensiv: Vil have flere til at slå sig ned

  • fyens.dk