Godmorgen og velkommen til denne uges første nyhedsoverblik

Vi starter med nyheden om, at flere og flere børn får ondt i hovedet og dårlig ryg af at sidde for længe bøjet over telefoner og tablets. I takt med at børn stadig sidder mere og mere bøjet over skærmene, må flere søge hjælp hos læge eller fysioterapeut.

Fra 2008 til 2014 er antallet af 10 til 14-årige børn, der må en tur til fysioterapeut, steget med 42 procent i Region Syddanmark.

Læs mere her: Spil og streaming: Skærmtid giver børn hovedpine og nakkesmerter

6-årig dreng genoplivet

Vi fortsætter til Kværndrup, hvor en 6-årig dreng i går formiddag blev fundet bevidstløs i en sø. Drengen blev kørt på Odense Universitetshospital, hvor han blev genoplivet. Politiet spår, han havde ligget i det kolde vand en halv times tid.

Det er endnu for tidligt at sige, hvordan drengens tilstand er, oplyser politiet.

Læs mere her: Fundet livløs i sø: 6-årig genoplivet på OUH

Turismen på Fyn nyder godt af Havørred-fiskere

Der er penge i at fiske havørreder, og det er ikke fiskerne, der her tænkes på. Det er i stedet de fynske overnatningssteder.

For havørred-fiskende turister står for mere end 55.000 overnatninger på Fyn, Ærø og Langeland hvert år. Det viser en undersøgelse, lavet af Havørred Fyn fra 2013. Desuden skaber havørredfiskeriet ifølge undersøgelsen en meromsætning på 50-58 millioner kroner om året på Fyn, Ærø og Langeland.

Læs mere her: Mænd i waders er en god forretning på Fyn

Oscarnat

Hvis nogen omkring dig i dag ser mere trætte ud end normalt, er det muligvis fordi, de har holdt sig vågne til at se Oscaruddelingen i nat. Eventet hvor skuespillere, instruktører og forfattere er nomineret i forskellige kategorier, deriblandt danske Signe Byrge Sørensen og Joshua Oppenheimer, der bor og arbejder i København. De måtte dog tage sig til takke for en nominering for deres dokumentar "The Look of Silence".

Leonardo DeCaprio vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle i "The Revenant". Det er første gang, han vinder statuetten, efter i alt seks gange at være nomineret.

Læs mere her: Leonardo DiCaprio får endelig sin Oscar

  • fyens.dk