Godmorgen og velkommen til dit fynske nyhedsoverblik.

Onsdag morgen er mange øjne stadig rettet mod Christiansborg, hvor der tirsdag aften bredte sig en tvivl om regeringens fortsatte eksistens.

Det skete, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et tweet skrev, at han havde indkaldt lederne af de blå partier til et møde. "Så må vi se, om regeringen fortsat har flertal til at være regering ...", lød det fra statsministeren.

Læs mere her: Konservative: Regeringen kan vælte sig selv

Den reaktion kom, efter De Konservative havde meddelt, at partiet ikke længere havde tillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, som havde brugt en stor del af sin tirsdag på først en eksperthøring og siden et langvarigt samråd om den landbrugspakke - og de stærkt udskældte beregninger der ligger til grund for pakken - som er årsag til uroen på Christiansborg.

Læs mere her: Pape: Naturligt at Eva Kjer Hansen går af

Onsdag morgen sidder regeringen dog stadig, og Eva Kjer Hansen er også stadig minister. Og efter mødet hos statsministeren tirsdag aften retter både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance kritik af De Konservatives optræden i sagen.

Læs mere her: - De Konservative har udløst en krise

Uanset hvad udfaldet af sagen bliver, vil det næppe blive den sidste krise, regeringen vil skulle kæmpe sig ud af. Det antyder dramaets størrelse og de skældsord, som de borgerlige partier fik sendt af sted mod hinanden tirsdag aften, skriver Troels Mylenberg i sin analyse.

Læs mere her: Regeringen står midt i sin største krise

DF: Lad Arriva køre til Svendborg

Uden for Christiansborgs mure kører verden videre, som den plejer - således også på Svendborgbanen, hvor DSB efter Dansk Folkepartis opfattelse efterhånden har bevist, at selskabet ikke magter opgaven. Derfor bør DSB invitere konkurrenten Arriva til at køre på strækningen, mener transportordfører Kim Christiansen.

Læs mere her: - DSB bliver ved med at skubbe problemerne andre steder hen

Fra slagterkniv til svejseapparat

Smedevirksomheder bliver også nødt til at lukke andre ind, hvis de vil have dækket manglen på svejsere. Det mener Lindø-virksomheden Bladt Industries, som selv har skabt en ny uddannelse, der omskoler ledige til svejsere. Nogle af dem, virksomheden håber på at se, er de fyrede slagteriarbejdere fra Danish Crown i Faaborg.

Læs mere her: Dør på klem for fyrede slagteriarbejdere

Stjerner til Fyn?

I dag kan også ændre fundamentalt på en anden gruppe fynboers arbejde. Selvom de selv tvivler på det, kan flere fynske restauranter i dag skrive historie - og gøre klar til et massivt rykind fra nye gæster - hvis Michelin tildeler dem en stjerne.

Årets Nordic Guide præsenteres klokken 10.30 i dag, og Fyens.dk sender live fra et par af de restauranter, der bør få en stjerne. I hvert fald ifølge Morten Vilsbæk, som er formand for Danske Madanmeldere og madredaktør på Fyens Stiftstidende.

Læs mere her: Her bør der falde en stjerne på Fyn

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
Løkke bryder tavshed: Indkalder til pressemøde klokken 13.30

Løkke bryder tavshed: Indkalder til pressemøde klokken 13.30

4
Borgerligt drama: Strammere og slappere blandt fynske konservative

Borgerligt drama: Strammere og slappere blandt fynske konservative

8
Mercado: - Vi er klar over, at det kommer til at koste

Mercado: - Vi er klar over, at det kommer til at koste