Godmorgen og velkommen til vinterferiens sidste nyhedsoverblik.

En aktindsigt i email-korrespondancer, som Fyens Stiftstidende og DR Fyn har fået, viser, at tonen mellem Bios og Region Syddanmark har været skærpet siden september sidste år.

Du kan læse emailkorrespondancerne og hele artiklen her: - Morten. Hvad skal vi tro på?

Føns-forældre i kamp for institution

Stemningen er heller ikke så god i Føns syd for Middelfart. For kommunens Børn-, Kultur og Fritidsudvalget har indstillet daginstitutionen Søstjernen til lukning - og det er forældre til institutionens 20 vuggestue- og børnehavebørn vrede over.

Indstillingen sker på baggrund af en henvendelse fra forældrebestyrelsen i institutionen, som ikke mener, at det på grund af faldende børnetal ikke længere er rentabelt at drive institution i Føns.

Læs mere her: Vrede forældre: Føns kæmper for byens fremtid

Danske pas forsvinder

Rentabelt er det til gengæld at sælge et pas til andre: 22.000 kroner er prisen for et dansk pas på det sorte marked, skriver Berlingske. Hvert år forsvinder 40.000 danske pas, og kun omkring en fjerdedel dukker op igen. Resten ender med at udgøre et sikkerhedsmæssigt problem.

En del af de forsvundne pas ender nemlig med at blive forfalsket og brugt af kriminelle og terrorister, som bruger dem til at rejse frit rundt i Europa.

Læs mere her: Danske pas: Forsvinder og havner på det sorte marked

Aviser kræver trænerfyring

Vi slutter fredagens nyhedsoverblik med sensationen fra i aftes, da det lykkedes FC Midtjylland at hive en sejr på 2-1 hjem i kampen mod Manchester United i Europa League. Efter den præstation mener flere engelske aviser, at Manchester-klubben må skille sig af med træner Louis van Gaal.

Læs mere her: Solo-Sisto og fyrtårn sørger for FCM-triumf

  • Af: