Godmorgen og velkommen til onsdagens nyhedsoverblik.

Vi starter i sommerhusområderne, hvor regeringen gerne vil lempe reglerne, så alle pensionister får mulighed for at bo i deres sommerhus hele året. Forslaget er blevet givet for at skabe liv i udkants- og sommerhusområderne hele året rundt og ikke blot i sommerhalvåret.

Fynske borgmestre byder forslaget velkommen, mens Danmarks Naturfredningsforening er knapt så begejstrede. De mener, det vil slide på naturen, hvis man hele året får lov at bo i sit sommerhus.

Læs mere her: Pensionister skal have lov at bo i sommerhus hele året

Bios-ansatte udspioneres

De ansatte hos Bios oplever ofte at blive udspioneret. Ukendte mennesker har holdt ved stationer på Fyn og i Jylland for at holde øje med, hvor mange ambulancer, der er kørt fra de forskellige stationer.

Jonas Jordt, der er tillidsmand på Bios' station i Vejen, fortæller, at der tages billeder ind ad vinduerne op stationerne for derefter at blive offentliggjort på Facebook. Han mener, det er Bios-kritikere, der gør det.


Læs mere her: Bios-tillidsmand: Vi bliver udspioneret

OUH får ledige i job

Vi bliver på sundhedsområdet. På Odense Universitets Hospital er gode til at få ledige i job igen. Det er nemlig lykkedes sygehuset i tæt samarbejde med Odense Kommune at få hver femte ledig, der har været i praktik på OUH, tilbage i fast arbejde eller i jobrotation.

Endnu bedre er tallene, hvis man udelukkende ser på Patienthospitallet. Her er hver fjerde praktikant i arbejde eller i jobrotation, siden ordningen begyndte i juli 2013.

Læs mere her: OUH: Får mange ledige i Odense i arbejde

Fyret pedel solgte pot til unge

I Vester Skerninge sidder Finn Ove Nielsen og ærgrer sig. Han har solgt hjemmedyrket pot til unge fra et opholdssted i byen, hvilket han fortryder og nu mærker konsekvensen af: Mandag blev han nemlig fyret, efter at have arbejdet 26 år som pedel på en folkeskole.

Læs mere her: Pedel er fyret: Solgte pot til unge i byen

Tiltalt trækker incest tilståelse tilbage

Vi fortsætter til retten i Odense, hvor en 44-årig mand i går nægtede sig skyldig i anklager om voldtægt og overgreb mod sine døtre. Han blev arresteret i august 2015, tilstod i september, men trækker nu tilståelsen tilbage.

I retten i går beskyldte han i stedet sin kone for at stå bag et komplot, da hun ønsker skilsmisse, var hans begrundelse i retten. Torsdag og fredag denne uge fortsætter retssagen.

Læs mere her: Incest-sag i retten: Tiltalt far trak tilståelse tilbage

  • fyens.dk