Godmorgen og velkommen til denne uges første nyhedsoverblik

Der er ved at blive ryddet op hos Region Syddanmark, der kræver 50.625 kroner betalt tilbage af den tidligere regionsdirektør Mikkel Hemmingsen. Regionen betalte for en personlig advokat til regionsdirektøren, da man forsøgte at løse en konflikt mellem ham og tidligere sundhedsdirektør Jens Elkjær. Mikkel Hemmingsen, der nu arbejder som økonomidirektør i Københavns Kommune, har ikke tænkt sig at betale de mere end 50.000 kroner til Region Syddanmark.

Læs mere her: Mere rod i Region Syddanmark: Direktør fik gratis advokathjælp

Mindeoptog et år efter terrorangrebene

Turen går videre østpå til hovedstaden, hvor der i går eftermiddags blev holdt et stort mindeoptog. Det var i går et præcist et år siden, at Dan Uzan og Finn Nørgaard mistede livet, da terrorangrebene ramte København den 14. februar 2015. I går deltog politikere og almindelige danskere i mindeoptoget, hvor de gik fra Krudttønden til Synagogen på Krystalgad. 1800 lys blev tændt undervejs.

Læs mere her: Mindeoptog lyser op fra Krudttønden til Krystalgade

Skrappere krav til plejefirmaer

Vi fortsætter til Odense, hvor kommunen døjer med, at plejefirmaer, der giver hjemmehjælp til de borgere, går konkurs. Det drejer sig indtil videre om tre private plejefirmaer på halvandet år - og det antal skal minimeres. Derfor skal nye kontrakter til plejefirmaer stille højere krav, som skal give garanti i tilfælde af konkurs. Desuden skal kontrakterne også give mulighed for, at kommunen kan følge med i de private firmaers økonomi. Dårlig idé, mener Venstre.


Læs mere her: Hjemmehjælps-leverandørers konkurser splitter udvalg

Politi undersøger brand i idrætsforening som påsat

Natten til søndag var der en mindre brand hos Dalum Idrætsforening i Odense. Ilden nåede aldrig at få fat, da den brændte hul på et plastikvandrør. Nu undersøger politiet, om branden var påsat og om den kan have forbindelse til de mange påsatte brande, der har været i Odense det sidste års tid.

Læs mere her: Brand hos idrætsforening: Politiet undersøger om den er påsat

Korinth Kro bliver måske genoplivet

Fra Odense tager vi Sydpå til Korinth. Her har man de sidste fem år forgæves forsøgt at finde finansiering til at bringe den mere end 200 år gamle landevejskro tilbage til en ny æra. Da det endnu ikke er lykkedes, har politikerne besluttet, at kroen skal nedrives. I går søndag gjorde man så et sidste forsøg: 40 mødte op til borgermøde, hvor idéer som vandrerhjem og indslusningsbolig til flygtninge kom på papiret. Politikerne udsætter nedrivningen, til de har hørt, hvad en nedsat arbejdsgruppe i Korinth har at byde på.


Læs mere her: Vandrerhjem eller flygtningebolig: Dødsdømt, 200 år gammel kro er måske reddet

  • fyens.dk