Godmorgen og velkommen til torsdagens nyhedsoverblik.

På Christiansborg starter i dag trepartsforhandlinger, hvor hovedfokusset er, at flere flygtninge kommer i arbejde. Det er fagbevægelsen, arbejdsgiverne og regeringen, der sammen skal forsøge at finde en løsning.

Og en af løsningerne kunne være at indføre en indslusningsløn, hvis det stigende antal flygtninge skal i arbejde, mener fem fynske politikere med ansvar for integrationen i deres kommuner.

Læs mere her: Socialdemokrater: Giv flygtninge indslusningsløn

Det ny Carlslund

Vi tager turen tilbage til Fyn, hvor det aftes på et lukket byrådsmøde blev bestemt, hvem der skal genopføre den kendte restaurant Carlslund i Fruens Bøge, efter det brændte i 2015.

Det bliver ikke den tidligere forpagter Henning Engstrøm, men derimod firmaet Det ny Carlslund med Jacob Henrik Høffner i spidsen. Som planerne ser ud nu, bliver Carlslund opført som et moderne bindingsværkshus.

Læs mere her: Genopførsel: Nye folk skal genopføre Carlslund

Holst mister en stor støtter

En af Carl Holsts (V) vigtigste støtter, Thomas Bjerrum Rosenstand, har valgt at trække sig som formand for Holsts opstillingskreds i Esbjerg.

Bestyrelsen valgte i sidste uge at bakke op om Carl Holst, indtil politiet har færdiggjort deres efterforskring af den tidligere regionrådsformand og folketingspolitiker. Nu er i stedet Carl Holsts chauffør under valgkampen Jan Schou Jørgensen indsat som konstitueret formand for opstillingskredsen.

Læs mere her: Central Holst-støtte trækker sig: - Jeg kan ikke være med til det

Fuld litauisk kaptajn lukkede Storebæltsbroen

Storebæltsbroen var onsdag aften lukket i en kortere periode. Et litauisk fragtskib med en beruset kaptajn var kommet ud af kurs, da det var på vej fra Odense til Kiel.

I stedet havde det 72 meter lange skib kurs mod broen. Forsvarets Operationscenter sørgede for, at skibet fik drejet i sidste øjeblik, og den 56-årige kaptajn er nu anholdt.

Læs mere her: Fuld litauer havde sat kurs mod Storebæltsbroen

  • fyens.dk