Godmorgen og velkommen til denne onsdags nyhedsoverblik.

Vi starter med Odense-virksomheden Trefor Telecare, der skal i gang med at erobre en plads i sundhedssystemer i udlandet. Det er kæmpekoncernen Trefor, der vil føre virksomheden i den retning.

Trefor Telecare er førende på medico-teknik, og det er særligt deres kendte kuffert, som skaber kontakt mellem syge borgeres hjem og sundhedspersonale på sygehuse, der skal markedsføres uden for Danmarks grænser.

Læs mere her: Store forventninger: Fynsk opfinderfirma vil til udlandet

Kvinder flytter, mændene bliver

De fynske mænd bliver tilbage i landområderne, når unge kvinder tager til storbyen for at læse. På Nordfyn er det særlig udtalt. Her bor der 44 procent kvinder og 56 procent mænd i alderen 18 til 29 år, viser en opgørelse, Ugebrevet A4 har lavet.

Derudover viser opgørelsen også, at syddanske mænd uddanner sig i mindre grad end kvinderne.

Læs mere her: Valfarter til byerne: Fynske kvinder efterlader mænd på landet

Ny vækstpakke i modvind

Vi fortsætter til Christiansborg, hvor regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative tirsdag præsenterede en ny vækstpakke. Aftalen skal blandt andet sikre hurtigere internet til hele landet og sænke færgeretaksterne til og fra de danske øer.

Men planen har allerede mødt kritik: Beløbet er simpelthen ikke stort nok, lyder det fra borgmestre i udkanstområder og tænketanken og landsorganisationen Danmark på vippen.

Læs mere her: Tænketank: Ny vækstpakke er ubetydelig størrelse

Unge fra Stenstrup søger ly

I Stenstrup føler unge sig jaget ud af deres hjemby. Omkring ti stykker har hængt ud på gader og grønne områder i byen i flere år, mens beboere har klaget over larm fra de unge. Derfor er de søgt mod Svendborg i en parkeringskælder.

Nu arbejder kommunen og en lokal nærdemokratigruppe for at finde et værested til de unge.

Læs mere her: Unge føler sig jaget ud af landsby

  • fyens.dk