Godmorgen og velkommen til dit fynske nyhedsoverblik på en mandag morgen, hvor DMI advarer om, at vejene kan være glatte efter en våd søndag og en kold nat.

Forestil dig, at du kører under en bro på motorvejen. Pludselig rammes din bil af en 30 kilo tung flise. Det skete for en familie på den Fynske Motorvej søndag aften.

Flere biler kørte galt, da de måtte bremse hårdt op på grund af ulykken, og Fyns Politi efterlysninger oplysninger om hændelsen, der skete, hvor Langesøvej går over motorvejen tæt på rastepladsen ved Kildebjerg.

Læs mere her: Familie kørt på hospitalet efter motorvejsulykke

Der var heldigvis mandskab til at tage sig af familien, da den skulle køres på hospitalet, men det holder fortsat hårdt for ambulanceselskabet Bios, som stadig mangler reddere til at dække vagtplanen.

Region Syddanmarks øverste ansvarlige embedsmand for ambulancedriften erkender, at Bios er udfordret.

Læs mere her: Bios kan se frem til klækkelige bøder

Kørekort - men ingen køretur

19-årige Peder Düring Pedersen fra Ærø vil gerne ud og køre, men han må ikke - selvom han i april sidste år bestod køreprøven. Med henvisning til, at han har en medfødt hjerneskade, afviser politiet - på vegne af Sundhedsstyrelsen - at han kan få det kørekort, som han ville bruge til at finde sig en praktikplads.

Både en læge og en neuropsykolog har undersøgt Peder Düring Pedersen og har begge givet grønt lys for, at han kan sætte sig bag et rat.

Læs mere her: At man har koncentrationsbesvær er ikke det samme, som at man ikke er i stand til at køre bil

At man kalder sig Det Fynske Kunstakademi er ikke ensbetydende med, at man underviser de studerende på dansk - men det bør det være, mener medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Alex Ahrendtsen (DF).

Og så længe undervisningen foregår på engelsk, vil han ikke være med til at støtte kunstakademiet med 1,5 millioner kroner fra Odense Kommune. Ifølge kunstakademiets formand er der en god forklaring på, at undervisningen sker på engelsk.

Læs mere her: Vi har udenlandske elever og lærere - derfor underviser vi på engelsk

OB's angriber Kenneth Zohore kan formentlig belave sig på at skulle bruge sine engelskkundskaber mere. Ifølge Sport Fyn er OB på vej til at sælge Zohore til den walisiske Championship-klub Cardiff, som dog i første omgang vil udleje Zohore til klubben Kortrijk i den bedste belgiske liga.

Fyens.dk følger den historie - og de øvrige handler på denne sidste dag med det åbne transfervindue. Du kan også følge med i den direkte tv-udsendelse på Fyens.dk.

Læs mere her: 10 millioner kroner for Zohore

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent