Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Jane Jegind (V) og Anker Boye (S) dystede om borgmesterposten i Odense ved det seneste kommunalvalg i 2013. Næste år får Venstres spidskandidat en ny modstander. Arkivfoto.
Foto: Michael Bager

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God morgen og velkommen til dit fynske nyhedsoverblik.

Forleden fik borgerne i Faaborg-Midtfyn Kommune at vide, at de skal have ny borgmester ved kommunalvalget næste år, og torsdag aften var det Odense-borgmester Anker Boyes tur til at give samme besked.

66-årige Boye, som fem gange er blevet valgt til borgmester for Socialdemokraterne i Odense, genopstiller ikke ved valget i 2017. Det fortæller han til Fyens Stiftstidende i dag.

Læs mere her: Her er Anker Boyes afløser

Degraderet før kræftbehandling

Mens Anker Boye således har godt halvandet år endnu til at vænne sig til en fremtid uden borgmesterkæden, skal det gå hurtigere for børn- og ungechefen på Ærø, Jes Jørgensen.

Få dage før han begyndte i kræftbehandling på Odense Universitetshospital, fik han at vide, at han er blevet degraderet. Den timing møder kritik fra både medarbejdere og en ekspert i offentlig forvaltning.

Læs mere her: - Man får en dårlig smag i munden

Fynske Venstre-politikere kritiserer Venstre

Den er heller ikke helt god, smagen i munden hos en del af Venstres byrådsmedlemmer på Fyn. I sidste uge lancerede 10 medlemmer af Venstre en harsk kritik af partiets håndtering af flygtningekrisen i et debatindlæg i Berlingske.

Og i en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget, giver næsten hver femte af Venstres fynske kommunalpolitikere i dag udtryk for, at deres parti er gået for vidt i sin udlændingepolitik.


Læs mere her: - Venstre, Socialdemokraterne og DF konkurrerer om at være smålige

Engelsk ros til Odense

Smålighed er der ikke noget af i den rosende omtale, som den engelske avis The Guardian bringer af Odense. Byen fremhæves for sin satsning på cyklisme, og avisen spørger i overskriften, om Odense er Europas bedste by at leve i?

Du kan læse mere om The Guardians besøg i Odense her: Engelske roser til Odense

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce