Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Arkivfoto.
Foto: Jørgen Outzen

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God morgen og velkommen til tirsdagens nyhedsoverblik.

Kender du ordet "doula"? Det er en kvinde, som er uddannet til at støtte forældre før, under og efter deres barns fødsel. Og den slags kvinder er blevet stadig mere efterspurgte, i takt med at jordemødre får mere travlt, og fødselsforberedelsen bliver skåret ned.

Det fortæller Tina Wehlast, stifter af Danmarks første doula-uddannelse. Hun har også jordemødre blandt sine studerende.

Læs mere her: Flere gravide køber privat fødselshjælp

DSB skal give svar

Hvis du læser dette i et tog på vej til Svendborg, skæver du nok indimellem til klokken - for DSB har for vane at indhente forsinkelser ved at tømme togene i Stenstrup, i stedet for at køre helt til Svendborg, og så køre tilbage til Odense.

Nu vil transportminister Hans Christian Schmidt (V) have nogle tal for, hvor tit det sker, og en handlingsplan for, hvordan DSB's problemer på Svendborgbanen kan afhjælpes. Den plan skal ligge klar på fredag.

Læs mere her: Minister kræver handling på udskældt Svendborgbane

Svinekød til alle - i Randers

Handles skal der også i Randers - og gerne svinekød. Mandag aften besluttede et snævert flertal i byrådet nemlig, at "dansk madkultur skal være en del af de kommunale institutioner".

Ingen skal dog tvinges til at spise noget, "der strider mod ens holdning eller religion", hedder det i det forslag, som Dansk Folkeparti fik vedtaget.

Læs mere her: Ikke noget grisepoliti i Randers

Pressemøde i HC Odense i dag

Og så er det i dag klokken 14, håndboldklubben HC Odense holder pressemøde, hvor emnet er "den videre udvikling i HC Odense".

Den tidligere landsholdstræner Jan Pytlick er blevet nævnt som en mulig ny træner i HC Odense.

Du kan følge pressemødet live på Fyens.dk fra klokken 14.

Læs mere her: Stor tirsdag i vente for HC Odense

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce