Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

I år ventes omkring 19.000 passagerer at flyve fra Hans Christian Andersen Airport - i gamle dage Odense Lufthavn - i Beldringe. Arkivfoto.
Foto: Jørgen Hansen

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God morgen og velkommen til mandagens nyhedsoverblik.

Sådan en kølig mandag morgen kan man godt drømme sig hen til varmere steder, og det er der stadig flere fynboer, som gør noget ved. Trafikken fra Hans Christian Andersen Airport i Beldringe er stigende, og i år ventes antallet af passagerer at nå op på cirka 19.000.

Det skyldes især, at charterselskaber som Bravo Tours vil sende flere fly af sted til Sydeuropa fra lufthavnen ved Odense.

Læs mere her: Rekord i afgange fra HCA Airport

Den succes, som lufthavnen oplever, savner passagererne et andet sted på Fyn: Svendborgbanen har for vane at sætte sine kunder af på Stenstrup Station i stedet for at køre dem helt til Svendborg - det sker, når togene er forsinkede og har brug for at køre tilbage mod Odense for at indhente forsinkelserne.

Men det skal være slut nu, mener flere transportordførere på Christiansborg.

Læs mere her: - Man skal kunne stole på en køreplan

Enighed er der til gengæld ikke på Christiansborg om, hvordan og hvor meget kommunerne skal hjælpes med opgaven med at integrere det stigende antal flygtninge. Nu foreslår Enhedslisten, at kommunerne blandt andet skal have fuld kompensation for udgifter til flygtninges brug af daginstitutioner, modtageklasser og tandlægebesøg.

Og så skal staten med yderligere en halv milliard hjælpe kommunerne med at finde boliger til flygtningene. Forslagene kan ifølge Enhedslisten finansieres ved at udskyde en lettelse af selskabsskatten til 2018.

Læs mere her: Vil hjælpe kommuner med flygtningepres

Hvis du ikke allerede er på vej ud i trafikken, så husk handsker og måske en hue: Selvom solen ifølge DMI viser sig igen i dag, når temperaturen kun op på omkring frysepunktet. Og natten til tirsdag venter der sne til hele Fyn.

Læs mere her: Rimtåge, sol og mere sne

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce