Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Bios har overtaget ambulancekørslen fra Falck i Region Syddanmark fra 1. september, men kæmper fortsat med at få bemandet vagterne.
Foto: Michael Bager

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velkommen til dagens nyhedsoverblik med både gode og dårlige nyheder. Dagen byder også på både sol og regn, og du kan se frem til den samme, velkendte danske cocktail i weekenden.

Vi har ikke fået det sidste kapitel i sagaerne om ambulancetjenesten Bios eller forsvarsminister Carl Holst.

Bio kører stadig med massive huller i vagtplanerne, og det viser sig, at der dagligt kører 6-7 færre ambulancer, end Bios havde lovet regionen. Onsdag manglede Bios at få mandskab på 51 vagter i denne weekend på kørslerne på Fyn og i Jylland. Per Busk, der er sundhedsdirektør i Region Syddanmark, erkender, at Bios ikke opfylder kontrakten.

Læs mere her: Der har hele tiden været huller

Forsvarsminister Carl Holst er også stadig i modvind. Fynske Venstre-folk afventer Statsforvaltningens undersøgelse, før de vil forholde sig til deres minister i sagen om ministerens personlige assistent Christian Ingemann Nielsen. I dagens udgave af Fyens Stiftstidende kan du også læse en politisk analyse af sagen om Holst.

Læs mere her: - Fint at få undersøgt sagen

Danmarks Rederiforening har spillet en stor politisk rolle, når Søfartsstyrelsens placering tidligere er blevet diskuteret. Sådan er det ikke længere. Jakob Ullegård, der er direktør i Danmarks Rederiforening, fastslår, at organisationen i dag ikke har en holdning til en mulig udflytning af Søfartsstyrelsen til for eksempel Svendborg.

Læs mere her: Kampen om Søfartsstyrelsen

Til gengæld er der måske lidt for meget holdning i en bøn for flygtninge, som biskop Tine Lindhardt har sendt ud som inspiration til de fynske præster. Kvalmegrænsen nærmede sig for sognepræst ved Nr. Søby og Heden Kirke, Anders Kjærsig, da han læste den særlige bøn.

Læs mere her: Se bønnen som præsten ikke vil sige

Og så til den gode nyhed: Boligmarkedet på Fyn er i fremgang igen. Boligpriserne er i gennemsnit steget med tre procent i andet kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år, og der bliver handlet flere boliger. Fremgangen er ikke bare en enkeltstående begivenhed, for den har varet trekvart år.

Læs mere her: Gang i hussalget på Fyn

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce