Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Sagen om tidligere regionsrådsformand, Carl Holst, ruller fortsat. I går kom et nyt brev frem fra Holst, der selv kalder Christian Ingemann for sin "personlige assistent". Arkivfoto.
Foto: Peter Leth-Larsen

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godmorgen og velkommen til torsdagens nyhedsoverblik. Her er de vigtigste historier fra natten og den tidlige dag.

Vi lægger ud med forsvarsminister Carl Holst, der er i stærk modvind, efter det kom frem, at han muligvis brugte en skattebetalt ansat i regionen som som personlig assistent under sin valgkamp. I går meddelte Statsforvaltningen, at de nu vil gå ind i sagen, og i Region Syddanmark udtaler Forretningsudvalget kritik af ministeren og vil bistå Statsforvaltningen med mails og dokumenter i sagen.
Det har endnu ikke været muligt at forholde Carl Holst til de nye oplysninger, der er dukket frem, men når det gør, kan du læse det på fyens.dk.

Vi bliver kort ved Carl Holst, for ud over at Statsforvaltningen er gået ind i sagen, udviklede det sig yderligere uheldigt for Holst onsdag aften. Et brev fra Holst til Lars Løkke Rasmussen, som eb.dk har fået fat i, siger med Carl Holsts egne ord, at Christian Ingemann var ”ansat som presserådgiver i Region Syddanmark og personlig assistent for mig som regionsrådsformand.” Brevet er underskrevet af Carl Holst. Det bekræfter de oplysninger, som Fyens Stiftstidende tidligere har bragt, da avisen afslørede Ingemanns visitkort, der bar titlen personlig assistent.

Vi hopper videre til Svendborg, hvor virksomheden Scandinavian Brake Systems har opdaget, at deres bremseklodser til motorcykler bliver kopieret i Kina og solgt under firmaets navn i ringere kvalitet. Det opdagede virksomheden via Facebook, da en japansk køber af bremseklodsen brokkede sig over kvaliteten. Vi er beærede, men voldsomt irritrerede, siger adm. Direktør Mads Bonde. Læs mere i dagens Fyns Amts Avis.

Et voldsomt jordskælv har til morgen dansk tid rystet Chile og foranlediget tsunamivarsler både i Chile, men også i andre lande med kyst ud til Stillehavet. Det skriver tv2.dk. Mindst fem mennesker har mistet livet i Chile, og en million mennesker er blevet evakueret. Jordskælvet målte 8,3 på Richter-skalaen og har givet bølger, der er 4,5 meter høje. Læs mere her.

Mens du sov: Morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce