Godmorgen og velkommen til torsdagens nyhedsoverblik. Her er de vigtigste nyheder fra i nat og tidligt i dag.

Vi lægger ud med nyt i sagen om ambulancedriften i Region Syddanmark. I aftes kom det frem, at regionen har modtaget et nyt tilbud fra Falck, der kan matche Bios' pris på driften af ambulancerne.
Falck vil hverken be- eller afkræfte, at et sådan tilbud er afgivet.

Læs mere: Nu vil Falck køre til Bios-pris

I Svendborg er Erhvervsskolen i gang med at reflektere over, hvordan der opstod den uro omkring skolen, der forleden dag resulterede i direktør Jens Jacobsens afskedigelse. Formanden for bestyrelsen, Finn Boye, mener, at bestyrelse og ledelse har været for ivrige med nye initiativer uden helt at høre medarbejderne undervejs.

Læs mere: - Projektet blev for ambitiøst

Fynske betjente er afsat til at hjælpe til i situationerne omkring Padborg og Rødby, hvor flygtninge er strømmet ind over de sidste par dage. Politiet på Fyn er også parat til at tage sig af flygtninge, skulle der være nogen, der forsøger at krydse Lillebælt. Onsdag gik en gruppe flygtninge ad den sønderjyske motorvej, og passerer de broen, er politiet klar. Fyens.dk følger udviklingen i sagen.

Vi bliver ved flygtningene, der kommer til Danmark. TV2 kunne i aftes berette, at forvirringen var total omkring de 240 flygtninge, der nægtede at forlade togene i Rødby, fordi de ville til Sverige. Betjentene, der bevogtede togene, lod i aftes flygtningene gå og tage videre mod Sverige på trods af modstridende udmeldinger internt i politiet. Ifølge rigspolitichefen, Jens Henrik Højbjerg, har politiet efter udlændingeloven kun hjemmel til at tilbageholde udlændingene i op til tre døgn.

Læs mere: Politiet lader flygtninge rejse frit gennem Danmark