Mens du sov: Her er morgenens nyhedsoverblik

Rizan Arab, der er i praktik hos reklamebureauet Stagbird i Odense.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Mens du sov: Her er morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godmorgen og velkommen til onsdagens nyhedsoverblik. Her kan du blive opdateret på nogle af de vigtigste historier, siden du gik til ro i aftes.

Vi begynder i Odense, hvor direktøren for det lille reklamebureau Stagbird, Torben Hjorth, er blevet meget positivt overrasket over at have en syrisk flygtning i praktik i sin virksomhed. Ifølge ham har det været godt at få lov at hjælpe og få lov at lære af sin syriske praktikant Rizan Arab.

Læs mere: Da Torben og Rizan fandt hinanden

I Svendborg er forsorgsmuseets forskningsprojektet "Anbragt i historien" dykket ned i 15 tidligere anbragte børns historier. Et af børnene er Lars Kinner, der har levet med minderne om tæsk og misbrug. Han har fået meget ud af at fortælle sin historie til projektet.

Læs mere: - Det er den fedeste rejse, jeg har været på som menneske

Medlemmerne af Odenses Børn- og Ungeudvalg skulle egentlig have fået et forslag til en spareplan præsenteret på deres møde tirsdag, men forvaltningen har endnu ikke fundet ud af, hvor der kan spares minimum 10 millioner kroner - penge som kommunen troede, den kunne spare på udsatte børn og unge. Nu har forvaltningen fået fire uger mere til at finde pengene.

Læs mere: Politikere mangler svar

Vi kaster blikket mod Rødby, der siden søndag har været landgangssted for adskillige hundrede flygtninge fra Syrien, der er kommet fra Tyskland.

I nat kom op mod 240 syriske passagerer med toget, og omkring 100 af dem nægter at forlade det.

- Det skal vi have håndteret i løbet af dagen, siger politikommissær Anders Mikkelsen til Ritzau onsdag morgen. Den historie kan du følge på Fyens.dk.

Mens du sov: Her er morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce