Mens du sov: Her er morgenens nyhedsoverblik

Venligboerne er et af de initiativer, der handler om at tage godt imod flygtninge. Her er det borgere i Glamsbjerg, der invitererede på picnic på Glamsbjerg Friskole tidligere på måneden.
Foto: Peter Leth-Larsen

Mens du sov: Her er morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godmorgen og velkommen til en ny mandag, der ifølge mereteologerne byder på lidt dejlig efterårssol. Her får du de vigtigste begivenheder fra i nat og tidlig morgen.

Diskussion om udflytningen af statslige arbejdspladser fra København til resten af Danmark fortsætter. En af Danmarks førende eksperter i udflytning af statslige arbejdspladser Klaus Lindegaard mener, at det vil give overskud at flytte Søfartsstyrelsen fra Valby til Svendborg.

Det kan godt være, at provinsen ikke har så mange statslige arbejdspladser, men til gengæld er Odense den by i Danmark, der har flest kolonihaver pr. indbygger. Det er blevet til lidt af et tag selv-bord, og en del kolonihaver er ulovlige. Enten fordi de er blevet til helårsboliger, eller fordi folk bygger mere, end de må, på grunden. Det vil Odense Kommune slå hårdere ned på. Men opgaven er stor, erkender rådmand Jane Jegind (V).

Odense Kommune har som alle andre kommuner også travlt med flygtninge i disse dage. Alene søndag aften ankom 21 flygtninge, der nu er sendt videre til Sandholmlejren.

De mange flygtninge får både kommunerne og almindelige borgere til at gøre en ekstra indsats.

Mange fynske kommuner herunder også Odense Kommune vil arbejde mere for at gøre flygtninge til ressourcer i stedet for klienter:

- Flygtninge skal ud på arbejdspladserne, så de kan tjene penge, få brugt sproget og samtidig lære om samfundet, siger Steen Møller (K), der er rådmand for beskæftigelsesområdet.

Fynboerne vil også gerne hjælpe de mange flygtninge, og vi er i gang med at skabe overblik over, hvor der mangler frivillige.

Vi dækker selvfølgelig også Bios på tætteste hold efter weekendens afsløringen af haltende vagtplaner. Det kan du følge med i på Fyens.dk og i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Mens du sov: Her er morgenens nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce