Mens du sov: Dit nyhedsoverblik


Mens du sov: Dit nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godmorgen. Det kan godt være en anelse tåget på Fyn og øerne her til morgen, så kør forsigtigt. Her får du de vigtigste begivenheder fra i nat og tidlig morgen.

På Fyn er der ikke registreret nye flygtninge ud over de 21 mennesker, som politiet tog sig af søndag. De seneste dage er 825-850 flygtninge ankommet til Danmark, heraf cirka 300 via Padborg.

Det har ikke været nogen let opgave for politiet at håndtere flygtningene, og de fleste vil ikke registreres i Danmark, men fortsætter videre til Sverige.

Den fynske motorvej bliver ikke som Sydmotorvejen på Lolland brugt som rute af flygtninge. Til gengæld er trafikken på den intens. Ifølge tal fra Vejdirektoratet er 3500 boliger i det sydlige Odense kategoriseret som støjbelastede.

Nogle borgere har samlet sig i en støjgruppe, der vil kæmpe for, at larmen skal dæmpes. Gruppen har holdt møde med lokale politikere, der er blevet overvist om, at der skal gøres noget.

Så går vi direkte fra støj til røg, for der er positive nyheder fra det fynske erhvervsliv. Mac Baren Tobacco Company i Svendborg har købt verdens tredjestørste portefølje af pibe­tobak og er dermed blevet nummer to i verden inden for tobak. Virksomheden forventer at udvide og ansætte 20-30 nye medarbejdere i Svendborg.

Det er også intense dage i Den Europæiske Rumfartorganisation ESAs kontrolcenter i Odense, hvor man holder god kontakt med den første danske astronaut, Andreas Mogensen. Han er i gang med flere forskellige forsøg.

Dagen i dag byder helt sikkert på flere nyheder om flygtninge, der passerer Danmark i håbet om fred og fordragelighed. Vi følger i hvert fald denne nyhed i dagens løb.

Mens du sov: Dit nyhedsoverblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce