Meget smitsom: Flere medarbejdere på Kolding Sygehus har fået fnat

Det giver voldsom kløe, når man har fnat - særligt om natten, for her er fnatmiden mest aktiv. Foto: Colourbox

Meget smitsom: Flere medarbejdere på Kolding Sygehus har fået fnat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejdere på det karkirurgiske sengeafsnit på Kolding Sygehus har fået konstateret fnat, oplyser sygehuset i en pressemeddelelse. Det lader til, at ingen patienter er blevet smittet.

Kolding: Der er blevet konstateret flere tilfælde af fnat blandt medarbejdere på Kolding Sygehus. På nuværende tidspunkt er det konstateret, at de pågældende medarbejdere alle har haft relation til sygehusets karkirurgiske sengeafsnit. Det skriver Kolding Sygehus i en pressemeddelelse.

Smitten formodes at være kommet ind på sygehuset via en patient indlagt på karkirurgisk sengeafsnit i november.

Ingen andre patienter er konstateret smittet med sygdommen.

Fnat kan være meget smitsom, og derfor anbefaler Sygehus Lillebælt personer, der har været på Kolding Sygehus siden midten af november, at være opmærksomme på kløende udslæt. Oplever man dette symptom, bør man gå til sin praktiserende læge. Alle praktiserende læger i sygehusets optageområde og Styrelsen for Patientsikkerhed Syd er informeret om smitten, ligesom patienter, der har været indlagt på karkirurgisk sengeafsnit, er blevet informeret direkte via et brev.

- Fnat er heldigvis ikke farligt, men det klør og er ubehageligt for den angrebne person. Fnat smitter relativt let, men forudsætter tæt hudkontakt med en smittet person. Der findes heldigvis en god og effektiv behandling, og den er de smittede medarbejdere sat i gang med, siger ledende overlæge Jens Kjølseth Møller fra Klinisk Mikrobiologi på Sygehus Lillebælt i pressemeddelelsen.

Sådan slipper du af med fnat
Fnat forsvinder ikke af sig selv. Hvis man ikke bliver behandlet, er der risiko for, at man udvikler eksem og anden kronisk hudsygdom.Midler til behandling af fnat fås i håndkøb. Følg brugsanvisningen ganske nøje. Og husk at behandle hele husstanden to gange med en uges mellemrum. Udover behandling af personer skal sengetøj og tøj vaskes ved minimum 60 grader.

Ved behandling af fnat er det vigtigt, at hele familien bliver behandlet samtidig. Ellers er der risiko for, at de kommer igen efter to-tre uger, fordi fnatmiderne har levet videre hos enkelte i familien, og derefter smitter de andre endnu engang.

Kilde: www.netdoktor.dk

Meget smitsom: Flere medarbejdere på Kolding Sygehus har fået fnat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce