Medier til debat: Alle elsker provins-journalistikken


Medier til debat: Alle elsker provins-journalistikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketinget holdt fredag den første høring uden for Christiansborgs mure. Den handlede om mediernes dækning af provinsen, og den foregik i Egtved.

Høring: Regeringens udspil til en ny fordeling af støttekroner til medierne i Danmark skulle egentlig have ligget der. Men kulturminister Mette Bock (LA) var ikke blevet færdig, inden hun fredag eftermiddag skulle indlede Folketingets første høring uden for Christiansborg, en høring om mediernes dækning af Danmark uden for de store byer.

Udspillet ventes at blive lagt frem i den kommende uge. Så repræsentanter fra statsmedierne og Jysk Fynske Medier havde mulighed for at sælge sig selv, inden det sidste punktum i regeringens udspil til medieforhandlingerne med partier er sat.

Mette Bock, LA, kulturminister
Udvalget for Landdistrikter og Ø holdt fredag den første høring uden for Christiansborgs tykke mure i Landdistrikternes Fællesråd i Egtved. Kulturminister Mette Bock (LA) indledte høringen, og i panelet sad mediechefer fra DR, TV 2, TV 2-regionen TV Midtvest og Jysk Fynske Medier. Foto: Yilmaz Polat

- Jeg vil tillade mig at stille spørgsmål ved, om vi overhovedet har nogle trykte, landsdækkende medier i Danmark. Dem, der kalder sig landsdækkende, er mere københavnerorienterede, regionale medier. Men de private medier har selv lov at prioritere, og det bliver man nødt til at have respekt for.

- Vi kan derimod stille mere detaljerede krav til DR, TV 2, TV 2-regionerne og Radio 24Syv. Her kan vi stille krav til, at man skal dække hele landet.

- Men hvis man tror, at medieudfordringerne i dag kan løses med flere penge, tager man fejl. Om vi så puttede ti gange så mange kroner i det, ville vi stadig have de samme udfordringer om at skabe nærhed, relevans og kritisk journalistik.

Anne-Marie Dohm, direktør for DR
Kulturminister Mette Bock (LA) havde forventet at kunne tale om regeringen nye udspil til et medieforlig på en høring om mediernes dækning af landdistrikterne, men udspillet nåede ikke at blive færdigt. Det forventes at blive præsenteret i den kommende uge. Foto: Yilmaz Polat

- Det regionale indhold var engang det grundlæggende journalistikken. Mødet med borgerne og den lokale tilstedeværelse var det, der engang skabte det landsdækkende indhold. Da jeg var i praktik i Kolding for Jyllands-Posten i 90'erne, leverede vores redaktion mange landsdækkende forsidehistorier om ugen. Vi var otte-ni journalister på redaktionen. Det er man ikke længere.

- Vores kendskab til hinanden i dette samfund skaber tillid. Det, at vi bliver hørt, set og taget alvorligt, der hvor vi bor, gør, at vi får tillid - ikke bare til hinanden, men også til samfundets institutioner.

Jacob Kwon, nyhedschef, TV 2

- Jeg har været på TV 2 i tre år efter at have været på DR i 12 år. Skiftet blev for mig et møde med et helt andet mindset, end man havde på DR. På TV 2 er alt, hvad vi laver, gennemsyret af, at vi er opmærksomme på mennesker uden for København. Vi er født med at have et fokus på alle de mennesker, der bor ude i landet.

- 60 procent af vores indlandshistorier de sidste tre måneder har haft udgangspunkt uden for hovedstadsområdet. Man kan diskutere, om det er den rette fordeling, men jeg synes ikke det ser helt skidt ud.

Lone Sunesen, direktør, TV Midtvest

- Det har stor betydning, at vores medarbejdere på TV Midtvest bor i det liv, der leves i det område, vi dækker. Vores journalister møder mennesker i bussen og i skolebestyrelserne. Det meget vigtigt. Vi er helt tæt på borgernes hverdag.

Peter Orry, chefredaktør, Jysk Fynske Medier

- Public service er oplysning til befolkningen, så de forstår det samfund, de lever i, og kan tage del i demokratiet. Fakta er, at de private, lokale medier leverer mange gange mere public service end statens medier. Det er dagbladene, men også ugeaviserne, der hver eneste dag året rundt fortæller danskerne uden for København, hvad der sker lige der, hvor de bor og lever.

- Er der ikke andre end de lokale, private medier, der løfter den vigtige opgave lokalt? Svaret er et tøvende njaaa. De landsdækkende gør det yderst sjældent. Statens regionale medier lidt oftere. Fælles for dem alle er, at de kommer på besøg, laver historien og kører igen. Kun de private, lokale medier er derude hver eneste dag året rundt med en tæt dækning, fordi de lever og ånder for de samfund, de selv er en del af.

Medier til debat: Alle elsker provins-journalistikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce