Medie: Børn blev boende efter mistanke om sexmisbrug


Medie: Børn blev boende efter mistanke om sexmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En kommune lod to børn blive boende på opholdssted, efter det var lukket på grund af mistanke om misbrug.

To børn blev boende på et opholdssted for udsatte børn, efter den tidligere leder af stedet havde fået frataget retten til at drive bostedet nær Skanderborg på grund af mistanke om seksuelle overgreb. Det skriver dr.dk.

De to børn blev boende på stedet i henholdsvis tre og seks måneder, efter opholdsstedet altså skulle være blevet lukket.

Der er tale om en dreng og en pige, som er søskende og som begge var anbragt af Herning Kommune.

Dermed var det også Herning Kommune, der skulle flytte børnene, men undlod at gøre det i modsætning til alle andre kommuner, der havde børn anbragt på bostedet.

At Herning Kommune ikke flyttede børnene forarger tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zornig Andersen, der i dag driver en rådgivningsvirksomhed på udsatteområdet.

- Det er klart, at det kan være sådan, at man vurderer, at det vil skade børnene at rykke dem. Men når der er en mistanke om så alvorlige ting som overgreb, må man rykke børnene, siger hun til dr.dk.

Heller ikke anklageren i sagen, Mette Skjoldager, har en forklaring på, hvorfor børnene blev boende.

- Jeg ved ikke, hvorfor de børn blev boende. Det er overraskende, men det må I spørge kommunen om. Der er formentlig en god grund, og ellers skal kommunen stå til ansvar for det, sagde Mette Skjoldager til DR Nyheder efter fredagens retsmøde.

Herning Kommune har i dag afvist at udtale sig i sagen over for DR.

Politiet fik den første anmeldelse i sagen tilbage i 2009, men manden blev først anholdt tre år senere, da flere børn fra opholdsstedet stod frem.

Fredag er første dag i retssagen, som ventes afsluttet 2. maj.

Medie: Børn blev boende efter mistanke om sexmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce