Med venlig hilsen fra Søren Gade


Med venlig hilsen fra Søren Gade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske udsendte soldater holder jul under fremmede himmelstrøg. De får en julehilsen med en kuglepen og et bestemt armbånd fra forsvarsministeren.

Cirka halvdelen af de danske soldater i Afghanistan fejrer julen i den krigshærgede Helmand-provins, mens resten er hjemme hos familien på juleorlov. Forsvarsminister Søren Gade (V) har ikke svært ved at sætte sig ind i, hvordan de har det derude i felten.

- Jeg ved lige hvad de føler ved at være udsendt og væk fra kone, børn og familie juleaften. Det var jeg selv i 1990, hvor jeg som FN observatør fejrede jul i Libanon, siger Søren Gade. Med egne erfaringer i rygsækken ved forsvarsministeren, hvor vigtig hver eneste lille julehilsen er til soldaterne derude.

- Man skal have været udsendt for at forstå, hvor meget det betyder. Og jeg er meget glad for, at jeg for andet år i træk har mulighed for at ledsage min julehilsen til soldaterne med en lille gave, siger Søren Gade.

I sit julebrev til hver enkelt soldat takker ministeren for "den store og vigtige indsats, I netop nu og i årets løb har udført for danske værdier og interesser".

- Jeg ved, at I i år er nødt til at fejre højtiden langt fra Danmarks grænser og på nogen anden vis, end I er vant til. Jeg ved også, at mange af Jer savner Jeres nærmeste ekstra meget netop i denne tid, som for mange er forbundet med minder og traditioner, skriver Søren Gade i sit julebrev til soldaterne.

Julebrevet ledsages af en Cross kuglepen med indskriften "For Danmark - Julen 2009" samt armbåndet "From soldier to soldier". 100 kroner for hvert solgt armbånd går til foreningen Støtte Til Soldater og Pårørende, der yder økonomisk støtte til soldater, der er kommet til skade i tjenesten, og til afdøde soldaters pårørende.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), udenrigsminister Per Stig Møller (K) og kongehuset sender julehilsner til de danske udsendte soldater.

Danske soldater fejrer også jul i lidt fredeligere områder, bl.a. Kosovo.

Med venlig hilsen fra Søren Gade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce