Med blåt blink til hovedpine

Ifølge lægeambulance-leder Søren Mikkelsen dækker de unødvendige lægekørsler alt fra næseblødninger til blodpropper i hjernen.
Foto: Michael Bager

Med blåt blink til hovedpine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye, norske retningslinjer på sygeplejerskebemandet alarmcentral i Odense sender lægeambulancer af sted til et hav af unødvendige opgaver.

Mandag aften kørte ambulancelæge Søren Mikkelsen med blå blink gennem Odense, fordi en borger havde fået hovedpine. Da han var fremme, ringede ambulancefolkene, som allerede var på stedet, med meldingen om, at han godt kunne køre hjem igen.

Det skriver Fyens Stiftstidende onsdag.

- Der må gerne være lidt mere kød på, når vi sendes af sted, siger Søren Mikkelsen, som er leder af lægeambulancen i Odense.

Episoden er langt fra enestående, viser en dugfrisk analyse af kørslen med Region Syddanmarks fem lægebiler, der normalt kun skal rykke ud til akutte, livstruende situationer. Den 1. maj indførte regionen nemlig helt nye retningslinjer for, hvornår et alarmopkald udløser en lægeambulance, og siden da er antallet udrykninger nærmest eksploderet.

I de første tre uger af maj 2010 blev lægebilen i Odense sendt på gaden 252 gange. I samme periode i år steg tallet til 392. Billedet er det samme i hele regionen.

De nye retningslinjer er en tro kopi af de norske, som har en langt lavere tærskel for, hvornår en lægeambulance er nødvendig.

- Men retningslinjerne tager ikke højde for, at de danske ambulancereddere er rigtig godt uddannet. Næsten hver fjerde kørsel er unødvendig, siger Søren Mikkelsen.

Torsten Lang-Jensen, leder af Region Syddanmarks ambulanceberedskab, fortæller, at retningslinjerne er ved at blive justeret. Det glæder formanden for regionens ambulanceudvalg, Thyge Nielsen (V).

- Vi skal have tilpasset systemet, og det får vi også, siger han til avisen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag

Med blåt blink til hovedpine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce