Massive sengelukninger på fynske sygehuse


Massive sengelukninger på fynske sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KNIVEN: OUHog Sygehus Fyn har lukket senge svarende til Assens og Bogense sygehuse
75 sengepladser er nedlagt i det fynske sygehusvæsen i løbet af det sidste år. Nu råber sygeplejerskerne vagt i gevær.

- Det er de ældre og de medicinske patienter, der betaler prisen for den politik, der primært retter sig imod ventelisterne på det kirurgiske område. De gamle bliver groft sagt udskrevet for tidligt, siger Bo Smith, der er formand for de fynske sygeplejersker.

Da sygehuse i Assens og Bogense lukkede, var der op til lukningen store folkelige protester, og politikerne vred sig, når de skulle forklare nødvendigheden af den ny struktur.

Men lukningen af 75 sengepladser er gået stille hen. Ikke mange har opdaget, at der er blevet skåret dybt for at få økonomien på OUH og Sygehus Fyn til at hænge sammen.

Mangelfulde rammer

- Vi hører hele tiden, at vi skal løbe stærkere, så løser problemet sig. Men det er ikke rigtigt. Rammerne til en effektiv og ordentlig behandling af patienterne er ikke længere til stede, siger Bo Smith.

Sygeplejeformanden betegner den politiske prioritering som forkastelig og stærkt problematisk.

På generalforsamlingen for de fynske sygeplejersker i går rettedes en hård kritik mod regeringen, men de fynske amtspolitikere går ikke ram forbi.

-De svigter, fordi de klamrer sig til det gamle sygehusforlig fra 1999.Det forhindrer, at vi effektiviserer væsenet, så det kommer til at køre optimalt, siger Bo Smith.

Formand:Bægeret fuldt

Formanden for sygehusudvalget er ikke overrasket over tallene.

- Det er en udvikling, der må komme, når regeringen så målrettet og ensidigt sætter ind overfor de kirurgiske patienter, kræft - og hjertepatienter, siger Poul-Erik Svendsen (S).

Han mener bægeret er fuldt i forhold til de svageste patientgrupper og mener, der er behov for en landshandleplan i forhold til disse grupper.

Massive sengelukninger på fynske sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce