Masser af tid til en hyggebajer


Masser af tid til en hyggebajer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TUR: Med forsyninger fra Tyskland har Thomas og Kim lært at hygge sig uden solen
Blæst gør det svært at sætte telt op og pille det ned igen. Regn gør det surt. Thomas og Kim har fået rigeligt af begge vejrtyper og ofte på én gang. Og så har de fået lidt modvind på en helt anden front, som vi vender tilbage til.

Alligevel har de ikke mistet modet, og de kan godt finde smilet frem som våben mod de tunge skyer.

- Når solen så pludselig kigger frem alligevel, så er vi hurtige til at hive et par stole udenfor og knappe en bajer op, så vi kan sidde og nyde det, siger Kim Jacobsen med en dåse Ceres Royal i hånd-en.

Han og fætteren Thomas Kristensen har - som ægte sønderjyder - provianteret rigeligt syd for grænsen, inden de pakkede teltet i bilen og kørte østpå.

- Vi har fire-fem kasser øl, tre flasker spiritus og lidt sodavand, så vi løber ikke tør. Men jeg vil nu ikke kalde det en drukferie - vi har kun været fulde én gang på en uge, siger Thomas Kristensen, der læser til markedsføringsøkonom i Viborg.

- Selv om vi godt kunne tænke os mere sol, så er der en swimmingpool her, og en tv-stue, hvor man altid kan møde nogle andre mennesker, siger Thomas Kristensen.

De to hygger sig i deres treværelses telt på DCU Camping Odense i Hjallese, og selv om de godt kan blive lidt forbandede på vejret, så har de det godt.

- Man bliver tolerante over lidt fugtighed, og det dårlige vejr ender med at blive noget af det sjove, vi snakker om, når vi kommer hjem - et af minderne, siger Kim Jacobsen, der starter på en designuddannelse efter sommerferien.

- Det er også noget med at være lidt god ved sig selv. Lave lidt god mad og drikke en hyggebajer, siger Thomas Kristensen.

Sjællandsk nedtur

Deres ferie startede ellers med en skylle koldt vand, som var fuldt ud på højde med dem, Vorherre hælder ned over teltdugen ind imellem.

- Vi havde en aftale med en pige, som jeg har mødt på internettet, så vi var taget til Sjælland, fortæller Kim Jacobsen.

Teltet blev slået op på en campingplads i Havnsø mellem Kalundborg og Holbæk, men der var ingen pige.

- Vi kontaktede hende, men hun havde brækket benet, og vi kunne ikke rigtig få at vide, om vi kunne mødes eller ej. Så tog vi til Odense.

- Det er nok det bedste, vi har gjort, siger Kim Jacobsen.

- Det er jo fedt at være i en stor by. Så kan vi tage ind og shoppe eller spise. Eller vi kan tage i biografen. Det er meget bedre end Havnsø, siger Thomas Kristensen.

Så midt i det gustne vejr og det fugtige græs har de to sønderjyder fundet en anden side af den danske sommer. En side, der handler om at smide lidt ekstra kul på engangsgrillen, når pølserne er stegt, så varmen kan komme ind under teltdugen i den lille fællesstue.

Og en side, der rummer masser af tid til en hyggebajer, mens byger går og kommer.

Det er den danske sommer.

Masser af tid til en hyggebajer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce