Masser af luft i luften


Masser af luft i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Janne Mulvad Jeppesen

jmu@fyens.dk

Helstegt pattegris, bratwurst mit sauerkraut, fed feta mættet i olivenolie og endeløse longdrinks...Det er ferietid, og når man er på ferie, så propper man sig.

Feriemaden kan om noget sætte gang i tarmsystemet. Men nye informationer fra Flyvemedicinsk center i Værløse afslører, at urolige flymaver ikke altid kan tilskrives den eksotiske mad på rejsemålet.

Anders Eversbusch, som er læge ved Flyvemedicinsk center fortæller i Ekstra Bladet, at når man stiger opad, udvider luften i maven og tarmene sig.

Jo højere aluminiumskabinen stiger, jo mere fylder luften inden i flypassagerer og kabinepersonale. Passagerfly når ikke op i så store højder, at den udvidede tarmluft kan true helbredet. Men det kan være ubehageligt og give mavekneb.

Så gælder det om at tømme systemet for gasarterne, så det ikke gør ondt, anbefaler lægen.

- Nu er det ikke al luft i os, der ligger, så det lige kan komme ud. Men den luft, der er nær endetarmen eller mavesækken, kan vi enten fise eller bøvse ud. Flypassagerer kan opleve, at de lukker lidt mere luft ud, end de plejer, fortæller Anders Eversbusch.

Der er mulighed for at mindske dannelsen af ildelugtende gasarter i maveregionen inden en flytur. Undgå gasproducerende madvarer, lyder rådet - det vil sige især kål og grøntsager. Så lad sauerkrauten stå og snup en ekstra bratwurst, inden turen går op i de højere himmellag.

Masser af luft i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce