Masser af billige nytårstorsk i år


Masser af billige nytårstorsk i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskehandlernes formand kan ikke mindes bedre torsketider. Mængderne er rigelige og derfor kan torsken købes for 39,50 kroner per halvkilo.

Perfekt torskevejr. Perfekte mængder. Perfekte priser.

Så enkelt beskriver fiskehandlernes formand situationen før de sidste to dages salg af den traditionelle nytårsspise - den ferske torsk.

Formand for Danske Fiskehandlere, Søren Clausen fra Århus, oplyser, at han efter 42 år i branchen aldrig har oplevet så optimale betingelser for at få en god nytårstorsk på middagsbordet den 31. december.

- Mængderne er rigelige alle steder, og det stille, frostklare vejr har været optimalt. Derfor kan man i år i butikkerne købe torsk til 39,50 kroner pr. halvkilo urenset. Det er en meget god pris for forbrugerne, siger Søren Clausen.

Han forventer konstante tilførsler i rigelige mængder frem til formiddag nytårsaftensdag, og kunderne foretrækker fortsat torsk blandt øvrige fiskearter.

- Det er ikke kun de ældre, som køber torsk. De unge foretrækker dem dog benfri, men 65-70 procent af varerne, der ryger over disken i disse dage, er torsk. Derefter kommer laks, østers, hummer og havtaske, siger Søren Clausen.

I modsætning til mange tidligere år driller hverken vejret eller fiskekvoterne, når fiskehandlerne skal gøre kunderne tilfredse.

- Man har heldigvis ført en fornuftig kvotepolitik. Jeg har aldrig tidligere været så optimistisk som i år, siger Søren Clausen.

Også fødevareminister Eve Kjer Hansen (V) deltager i jubelkoret omkring nytårstorsken. Hun mener, at de dystre forudsigelser om torskens snarlige udryddelse er gjort til skamme.

- Bestandene går i den rigtige retning og beviser, at EU's forvaltningsplaner for torsk har virket, siger fødevareministeren.

Masser af billige nytårstorsk i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce