"Martha" er hævet


"Martha" er hævet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORLIST: Skipper blev begravet, mens hans skib blev hævet
Den forliste træskonnert "Martha" blev i går hævet fra havets bund. Samtidig tog familie og venner og overlevende fra forliset afsked med skibets skipper, den 58-årige lærer Hans "Hibiscus" Jensen, der blev begravet i Aalborg.

Det 104-år gamle skib gik ned sidste weekend i Kattegat, 30 kilometer fra den østjyske kyst. To ud af skibets 17 mand store besætning druknede. Foruden skipperen omkom også den 18-årige gymnasieelev Sara Oksbjerre Mortensen. Hun blev begravet i fredags fra Mårslet Kirke ved Århus.

Det var bjærgningskranen "Samson", der løftede den 23 meter lange tomastede skonnert op fra havets bund.

Undervejs måtte bjærgningsmandskabet sætte "Martha" tilbage på havbunden, da en af linerne skred, og man frygtede, at skibet ville tage skade.

- Vi skal lige have flyttet lidt på linerne, så løfter vi den igen. Og så er vi i havn ved midnatstid, sagde bjærgningskranens skipper, Peter Nielsen, i går eftermiddag.

Når "Martha" er blevet tømt for vand og lagt på bedding i Grenaa Havn, skal Søfartsstyrelsen undersøge skibet for at finde frem til årsagen til forliset.

På torsdag fortsætter søforklaringen ved Retten i Vejle med afhøring af de overlevende, redningsfolk og repræsentanter for "Foreningen til skonnerten Marthas restaurering".

Forsikringsselskabet Codan Marine har udbetalt den fulde forsikringssum, og planen er, at "Martha" skal sættes i stand igen.

Den forliste træskonnert skulle have deltaget i sejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe. I stedet vil der blive holdt en kort mindehøjtidelighed for de to omkomne ved den officielle start på sejladsen i morgen formiddag fra Nyborg Havn.

"Martha" er hævet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce