Marianne Christiansen tæt på bispestolen


Marianne Christiansen tæt på bispestolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med 111 stemmer flere end nummer to, blev sognepræst Marianne Christiansen en klar vinder af første runde af bispevalget i Aalborg.

Alt tyder på, at Danmark skal have sin tredje kvindelige biskop i skikkelse af

sognepræst Marianne Christiansen.

Marianne Christiansen var med 44,46 procent af stemmerne til bispevalget i Aalborg ikke langt fra at afgøre sagen i torsdagens første runde. Havde hun opnået mere end 50 procent, havde valget været afgjort.

Nu skal hun ud i en afgørende runde om bispeposten mod Henning Toft Bro, der fik 37,08 procent af stemmerne. Den tredje kandidat Jørgen Kjærgaard fik 17,78 procent af de afgivne stemmer.

I alt blev der afgivet 1777 stemmer, hvoraf to var ugyldige, og 10 var blanke. Det giver en stemmeprocent på 91,03. De tre kandidater opnåede henholdsvis 790, 659 og 316 stemmer.

Optællingen af de 1786 rettidigt afleverede stemmesedler foregik torsdag eftermiddag i et roligt tempo.

Efter mystikken om de forsvundne stemmer for to år siden ved bispevalget i Roskilde og balladen om de forsinkede stemmer sidste år i København, ville det have været nærmest ubærligt for folkekirken, hvis også bispevalget i Aalborg skulle ende i kaos. Det er der heller ikke noget, der tyder på.

Kandidaterne ligget tæt på hinanden både hvad angår teologiske og kirkepolitiske spørgsmål, og ingen af dem har ført sig frem med kontroversielle mærkesager.

Derfor ser det aalborgensiske bispevalg ud til at være et valg om personlighed og troværdighed. Og efter den klare valgsejr i første runde, må Marianne Christiansen betegnes som favorit.

Men der er dog trods alt nuanceforskelle i kandidaternes valgprogrammer. Marianne Christiansen har lagt vægt på, at hun som biskop vil arbejde for større åbenhed og frimodighed i stiftet, mens Henning Toft Bro siger, at han vil udvise mildhed, myndighed og munterhed og trække på sine administrative evner.

Den nye biskop, som afløser Søren Lodberg Hvas, skal vies til biskop i Budolfi Kirke, Aalborg Domkirke, den 9. maj.

Marianne Christiansen tæt på bispestolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce