Margrethe: Prøv at skrue ned for tempoet

Torsdag kunne dronning Margrethe i anledningen af 2010s kommen holde sin traditionelle nytårstale på Amalienborg, der i år blandt andet lagde vægt på krise, ungdomsarbejdsløshed, ungdomsfiksering og klimatopmøde.
Foto: (Jens Dige/POLFOTO)

Margrethe: Prøv at skrue ned for tempoet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningen mener, den økonomiske krise kan være et udgangspunkt for at tage vores tilværelse op til overvejelse. Lad os se 2010 som mulighedernes år, siger hun.

Den økonomiske krise er verdensomspændende, men dronningen mener, at den kan være en mulighed for at overveje, hvordan vi lever vores liv.

- Måske er det slet ikke så usundt at sætte tempoet lidt ned, sagde dronning Margrethe i sin 38. nytårstale til befolkningen.

Hun konstaterede også, at vores tid er blevet "ungdomsfikseret".

- Det er både godt og ondt, fordi der skal også være plads til de mennesker, der tidligt mærker alderens forandringer sætte ind. De må ikke tabes i den store glade ungdomsdyrkelse, fastslog dronningen.

Majestæten takkede alle, der ydede et bidrag, da Danmark var vært for klimatopmødet.

- Alt lykkedes vel ikke, men et grundlag blev lagt, og arbejdet vil fortsætte det i nye år, lød det i talen.

På det personlige plan konstaterede dronning Margrethe, at det havde været en stor glæde endnu engang at blive bedsteforælder og at se familien trives. Også turen til Vietnam sammen med prins Henrik og kronprinsparret havde gjort 2009 til et særligt år for dronningen.

Hun rundede talen af med en opfordring til, at vi ikke lader os kue af bekymringer.

- Der vil altid være nye udfordringer og nye muligheder for unge som for gamle. Lad os sammen tage udfordringen op og udnytte de muligheder, som viser sig, sagde dronningen.

Margrethe: Prøv at skrue ned for tempoet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce