Mangler viden om H1N1


Mangler viden om H1N1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er afgørende, at myndighederne får mere viden om det ny virus, men WHO har endnu ikke alle svar.

Eksperterne må indstille sig på, at der går et stykke tid, før man ved alt om den nye influenzavirus, H1N1. Influenzaen er brudt ud i Mexico og har nu spredt sig til så mange lande, at Verdenssundhedsorganisationen WHO sent i dag dansk tid besluttede at hæve trusselsniveauet for en verdensomspændende epidemi, en pandemi, til det næstøverste trin.

- Vi har endnu ikke fået svar på alle de spørgsmål om sygdommen, som vi gerne vil have, konstaterer WHO-chefen Margaret Chan.

At trusselsniveauer er hævet fra fire til fem gør ikke den store forskel her og nu for Danmark, oplyser både direktøren for Statens Serum Institut, Nils Strandberg, og medicinaldirektør for Sundhedsstyrelsen Jesper Fisker.

- Det betyder, at alle lande nu skal iværksætte de pandemiplaner, som de har liggende parat, men det har vi allerede gjort i Danmark, siger Jesper Fisker. Ifølge medicinaldirektøren er det vigtigt, at forskerne arbejder hurtigt, for at afdække de særlige egenskaber ved det nye virus.

- Det er helt afgørende, at vi får mere viden om sygdommen, og om hvordan smitten spreder sig, siger Jesper Fisker.

I forbindelse med meddelelsen om det forhøjede trusselsniveau, siger Margaret Chan, at det ikke er muligt at forudsige, hvordan epidemien vil udvikle sig.

- H1N1 muterer hurtigt, og at dens videre udvikling er uforudseelig, siger hun.

Men det er der ifølge Nils Strandberg ikke noget nyt i.

- Alle influenzavira har evnen til at mutere, og derfor er influenzavira generelt uforudsigelige. Derfor er det en alvorlig situation, men der er ingen oplysninger om, at det konkrete virus har en særlig evne til at mutere, lyder det fra Nils Strandberg efter at han har læst meddelelsen fra WHO.

Mangler viden om H1N1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce