Mange turistbusser kører for hurtigt


Mange turistbusser kører for hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fartmåling som B.T. har foretaget med hjælp af politiets fartmålere viser at de fleste turistbusser kører for stærkt på motorvejene.

Kun seks dage efter den tragiske skibusulykke hvor tre danskere blev dræbt ved Dessau i Tyskland, viser en undersøgelse som B.T. har foretaget af turistbusser på motorvejen syd for Køge, at 10 ud af 12 turistbusser overskred hastighedsgrænsen på 80 km/t, selv om der lå sne på motorvejen.

Til undersøgelsen, der i fredags blev gennemført på to timer, har B.T. anvendt en af politiets fartmålere

Hastigheden på de 10 busser, der overskred hastighedsgrænsen, lå fra 88 til 99 kilometer i timen i snevejret.

- Det lyder som en klokkeklar sag for politiet, hvis de målinger er rigtige, siger Ib Rasmussen, kontorchef i Færdselsstyrelsen til avisen.

- Bremselængden bliver forøget med 50 procent, når du kører 99 i stedet for 79, og dermed er der større risiko for, at du rammer ind i noget, siger han.

Vicepolitikommissær Michael Balvits i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter erkender, at det er problematisk, at B.T. på to timer har målt 10 ud af 12 busser til at køre for stærkt.

- Det er et stort ansvar at køre med så mennesker. Desværre siger mange, at de føler sig pressede af deres vognmænd. Derfor vil jeg virkelig opfordre chaufførerne til at sige fra over for urimelige krav fra deres vognmænd, siger han.

Mange turistbusser kører for hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce