Mange solarier har for høj UV-stråling


Mange solarier har for høj UV-stråling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hurtigere farve, men større risiko for hudkræft. Ét ud af syv solarier i Europa overholder ikke sikkerhedsreglerne om at begrænse UV-strålingen.

Hver syvende solarium i Europa har et for højt udslip af kræftfremkaldende UV-stråler.

Det viser en ny europæisk undersøgelse fra EU-Kommissionen, som har været på besøg i over 300 solcentre i ti forskellige EU-lande - heriblandt Danmark.

Resultaterne fra undersøgelsen får nu EU til at opfordre de nationale myndigheder til at øge kontrollen med solarierne.

- Jeg er bekymret over, at en høj procentdel af solarierne blev afsløret i ikke at respektere sikkerhedsreglerne. Det er et vigtigt sundhedsproblem, da forekomsten af hudkræft fordobles for hver 15-20 år, siger EU's sundhedskommissær, John Dalli.

Undersøgelsen viser også, at over 20 procent af solarierne ikke har de lovpligtige mærker, som blandt andet skal informere brugerne om sundhedsrisikoen ved de kunstige solstråler.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har advaret om, at der er en direkte sammenhæng mellem modermærkekræft, pladecellekræft og brug af solarier.

Mere end 90.000 danskere lever med kræft i huden og tallet er støt stigende. Danmark ligger således på en 7. plads på verdensplan over andel af befolkningen, der har hudkræft.

UV-strålingen fra solarier må i henhold til EU's sikkerhedsstandarder ikke overskride 0,3 watt per kvadratmeter. Det er Sikkerhedsstyrelsen, der står for kontrollen med danske solcentre.

Mange solarier har for høj UV-stråling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce