Mange nordjyder er sneet inde


Mange nordjyder er sneet inde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabsstyrelsen har sendt ekstra sneplove til Nordjylland og sat de værnepligtige på overarbejdet.

Selv de store veje I Nordjylland har myndighederne for øjeblikket svært ved at holde farbare for trafikken, så indbyggere ved de små kommuneveje kan ingen vegne komme. Værst ser det ud fra Thisted, over Mors og nordover oplyser Beredskabsstyrelsen.

- Der er kommet meget sne, og det fyger. Og sammenlagt gør det, at vi har meget store problemer og svært ved at holde hovedfærdselsårerne åbne. De mindre veje fyger simpelthen til, siger sektionschef i Beredskabsstyrelsen Nordjylland Frederik Bøtker.

Imens har styrelsens 100 ansatte og værnepligtige travlt med at bane vej med særligt store og effektive sneplove for Falck og Politi, ligesom de kører sygeplejersker rundt i firhjulstrækkere med snekæder, så de kan komme ud til indesneede patienter med livsvigtig medicin eller dialysehandlinger. Også nøglepersonale på sygehusene henter Beredskabsstyrelsen hjemme, så de kan komme arbejde.

- Vores 75 værnepligtige er her ellers kun på arbejde fra otte til fire. Men vi har lukket porten, som vi siger, sådan bliver på arbejde, siger sektionschefen.

Beredskabsstyrelsens store sneplove er spidse og kaster sneen væk på begge sider af de store lastbiler. På den måde kan de pløje sig igennem større snemængder end de kommunale sneplove, der kaster sneen ud i vejkanten. Og dem har Beredskabsstyrelsen hente ekstra af sydfra og nu udstationeret i Frederikshavn, Hjørring, Fjerritslev, Hanstholm, Mors og Thisted.

Mange nordjyder er sneet inde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce