Mand brugte sin kones erstatning


Mand brugte sin kones erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DOM: Eks-mand skal betale over to millioner kroner tilbage. Advokat også dømt i sagen
En stædig og ihærdig indsats fra Aalborg-advokaten Mona Martens har afsløret, at eks-manden til hendes klient - en alvorligt hjerneskadet nordjysk kvinde - har misbrugt den erstatning på mere end to millioner kroner, som kvinden har fået tilkendt.

Vestre Landsret har derfor dømt manden til at betale 2.087.000 kroner tilbage til kvinden, der var impliceret i et alvorligt trafikuheld i 1996.

I 1999 undrede kvindens søn fra et tidligere ægteskab sig over, hvor moderens erstatning var blevet af, og han bad Nordjyllands Statsamt om at udpege en værge. Statsamtet beskikkede Mona Martens, og dermed begyndte et årelangt detektivarbejde med at få fastslået, hvor pengene var blevet af.

Det viste sig, at pengene var hævet og indsat på mandens konto, hvorefter han havde brugt dem til investeringer i ejerlejlighed og værdipapirer, samt til drift af familiens forretning.

Manden ville ikke aflevere dokumentation og mente i stedet, at han havde penge til gode hos kvinden for pasning og pleje. Nordjyllands Statsamt anmeldte manden for underslæb. Men den anmeldelse førte ikke til påtale, hvorefter Mona Martens anlagde sagen ved Vestre Landsret.

Landsretten er enig med værgen om, at manden ikke havde ret til at bruge pengene, og at de skal betales tilbage.

Samtidig uddeler landsretten smæk til mandens advokat, der overførte 712.000 kroner til en bankkonto uden at sikre sig, at kontoen tilhørte kvinden. Han skal derfor i fællesskab med manden betale dette beløb til kvinden.

Mand brugte sin kones erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce